Studiu în premieră în România. Peste 50% din elevi sunt transportaţi la şcoală cu maşina, iar la nivelul ciclului primar acest procent ajunge la 70% - Sibiu

În Sibiu s-a realizat în premieră pentru României un studiu privind modul cum ajung copiii la şcoală şi de la şcoală. Cifrele sunt îngrijorătoare, dar confirmă tendinţele observate în marile oraşe din România. Peste 50% din elevi sunt transportaţi la şcoală cu maşina.

848 afișări
Imaginea articolului Studiu în premieră în România. Peste 50% din elevi sunt transportaţi la şcoală cu maşina, iar la nivelul ciclului primar acest procent ajunge la 70% - Sibiu

Foto: Trafic intens Bucuresti / Mediafax Foto

Traficul aglomerat din marile oraşe devine un infern odată cu începutul şcolii. Pâna recent nu existau date exacte cu privire la procentul elevilor ce sunt trasportaţi la şcoală cu maşina, dar acum ştim că în Sibiu unul din doi elevi merge la şcoală zi de zi cu maşina părinţilor, servicii de taxi/ ridesharing sau maşina personală( elevii majori).

„Rezultatele cumulate arată o realitate îngrijorătoare. Peste 50% din elevi sunt transportaţi la şcoală cu maşina, iar la nivelul ciclului primar acest procent ajunge la 70%. Chiar şi în rândul elevilor de liceu, aproape 40% folosesc maşina pentru a ajunge la şcoală. Acest lucru este îngrijorător, în special având în vedere că mulţi dintre aceşti elevi ar avea discernământul necesar să se deplaseze pe cont propriu", se arată într-un comunicat al UBR.

Potrivit Urban Bike, se estimează că în Sibiu peste 10.000 de maşini circulă zilnic să ducă elevii de acasă la scoală sau alte activităţi extra-curriculare.

”Utilizarea maşinii are un impact negativ însemnat asupra traficului, siguranţei, poluării şi bunăstării generale a populaţiei”, se menţionează în raport.

Chiar dacă studiul este relaizat în Sibiu, cifrele nu pot fi cu mult diferite şi în alte oraşe mari.

Bucureştenii au pierdut anul trecut 91 de ore în trafic, adică aproape patru zile, din cauza ambuteiajelor, potrivit unui studiu realizat de compania INRIX Research. Bucureştiul se află pe locul 19 din punct de vedere a congestiei în trafic, din 989 oraşe studiate în întreaga lume. În Europa, suntem pe locul 7. T

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici