STUDIU: Nesiguranţa şi lipsa interesului pentru job, în topul greşelilor candidaţilor la angajare

Nesiguranţa, nervozitatea şi lipsa interesului pentru job se regăsesc în topul celor mai mari greşeli făcute de către candidaţi în timpul interviului de angajare, potrivit unui studiu.

440 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Nesiguranţa şi lipsa interesului pentru job, în topul greşelilor candidaţilor la angajare

STUDIU: Nesiguranţa şi lipsa interesului pentru job, în topul greşelilor candidaţilor la angajare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit BestJobs.ro, experienţa profesională şi compatibilitatea cu jobul pentru care a aplicat nu sunt singurele criterii care îi pot garanta unui candidat un loc de muncă, fiind important pentru un angajator şi dialogul din timpul interviului care poate da mai multe informaţii despre candidat decât CV-ul.

Iniţiatorii studiului au chestionat specialişti în resurse umane, care au identificat mai multe greşeli făcute de candidaţi la interviu.

Unii candidaţi recunosc că au aplicat pentru că nu au alte opţiuni în piaţă, alţii întârzie, nu ştiu pentru ce post au venit sau nu au o ţinută corespunzătoare, potrivit specialiştilor.

Alte minusuri sunt neconcordanţele majore între CV şi ceea ce prezintă candidatul în timpul interviului, precum şi o atitudine de superioritate afişată de candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici