STUDIU. Noul coronavirus se ia prin materiile fecale! Ce reguli ar trebui să respectăm la toaletă?

  • Experţii Centrului de Control al Bolilor din SUA te anunţă că au descoperit SARS COV 2 viu în materiile fecale
  • Echipa care a realizat studiul îţi explică faptul că materiile fecale pot fi aerosolizate atunci când speli toaleta
  • Dacă unul dintre membri familiei este infectat, ar trebui să porţi mască la toaletă şi să foloseşti o rolă diferită de hârtie
3869 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Noul coronavirus se ia prin materiile fecale! Ce reguli ar trebui să respectăm la toaletă?

STUDIU. Noul coronavirus se ia prin materiile fecale! Ce reguli ar trebui să respectăm la toaletă?

Experţii renumitului CDC (Centrul de Control al Bolilor din America) au făcut studii în laborator şi au demonstrat că virusul SARS COV 2 trăieşte în materiile fecale, deci, în consecinţă se poate astfel răspândi mai departe.

Echipa care a făcut studiul spune că rebuie să fii precaut  pentru a evita transmiterea virusului prin această modalitate. Fecalele pot fi aerosolizate atunci când speli toaleta. 

Iată de ce, în opinia experţilor CDC, la toaletă ar trebui să respeţi următoarele reguli:

1. După ce foloseşti toaleta,  trage apa cu capacul lăsat

2. Dacă un membru al familiei este bolnav, poartă mască la toaletă

3. Dacă cineva din familie este bolnav, foloseşte role diferite de hârtie igienică

4. Spală-te temeinic pe mâini după ce foloseşi toaleta. Acest lucru poate părea evident, însă experţii CDC estimează că doar 31 % dintre bărbaţi şi 65% dintre femei fac acest lucru.

Uite ce teorie stă în spatele răspândirii SARS COV 2 prin materiile fecale: 

SARS COV 2 poate trăi în sistemul gastrointestinal pentu că ţesuturile de aici, aşa cum sunt cele din plămâni, sunt căptuşite cu celule care conţin receptori ACE 2, nişte enzime la care virusul se ataşează înainte de a intra în celule. Pentru că virusul supravieţuieşte în pereţii intestinului, el ajunge viu şi în materiile fecale.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici