STUDIU. Obezitatea în rândul copiilor a crescut în timpul pandemiei de coronavirus

  • Pandemia de coronavirus a perturbat profund viaţa oamenilor de peste tot din lume
  • Un studiu recent realizat a constatat că obezitatea în rândul copiilor a crescut în pandemie
  • Factorii de stres au generat un răspuns natural din partea micuţilor care au găsit refugiul în mâncare
209 afișări
Imaginea articolului STUDIU. Obezitatea în rândul copiilor a crescut în timpul pandemiei de coronavirus

Sursa foto: profimedia

Un studiu realizat de Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite ale Americii a demonstrat că obezitatea la copii a crescut la niveluri alarmante în timpul pandemiei de coronavirus. Studiul lansat vineri pune în lumină problema obezităţii, care afectează unul din şase copii în SUA şi pune în pericol sănătatea lor pe termen lung.

Datele sugerează că virusul Sars-CoV-2 nu este la fel de periculos pentru copii precum este pentru adulţi, dar cu siguranţă pandemia le-a afectat într-un mod profund obiceiurile şi modul de a relaţiona în condiţii de stres şi izolare.

În timpul pandemiei, copiii au petrecut mai mult timp acasă, departe de şcoală şi fără activitate fizică. Pe fond nervos, unii dintre ei s-au refugiat în mâncare. Studiul a relevat faptul că înainte de pandemie media era de aproximativ 6.5 kilograme luate în greutate faţă de 12 kilograme câştigate în timpul ei.

Specialiştii recomandă o alimentaţie sănătoasă, mişcare şi schimbarea obiceiurilor nesănătoase care pot genera obezitate infantilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici