Studiu: Opt din zece români remarcă o influenţă benefică a sărbătorilor asupra relaţiilor de familie

Opt din zece români remarcă o influenţă benefică a sărbătorilor asupra relaţiilor de familie, iar 74% dintre respondenţi apreciază că sărbătorile sunt benefice stării mentale, arată un studiu recent.

148 afișări
Imaginea articolului Studiu: Opt din zece români remarcă o influenţă benefică a sărbătorilor asupra relaţiilor de familie

Studiul făcut de Cult Research a relevat că, deşi sărbătorile aduc cu sine bucurie şi apropiere de familie, acestea pot avea şi un impact financiar semnificativ.

Conform acestuia, 81% dintre români remarcă o influenţă benefică a sărbătorilor asupra relaţiilor de familie, iar 74% asupra stării mentale. Realizatorii studiului susţin că atmosfera festivă a sărbătorilor aduce un sentiment de împlinire şi bucurie în relaţiile din familie şi contribuie la o stare psihică mai bună.

„Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment de reflexie şi poate chiar introspecţie pentru fiecare dintre noi, iar familia este punctul de referinţa în acest sens. Avem oportunitatea de a contribui la înţelegerea acestui moment dintr-o perspectivă sociologică şi să oferim informaţii relevante despre viaţa de zi cu zi a românilor, în această perioadă specială”, menţionează Alexandru Zodieru, General Manager & Research Director Cult Research.

În plus, 14% dintre participanţii la studiu consideră că alimentaţia lor este influenţată negativ în această perioadă, datorită opţiunilor culinare bogate şi a cheltuielilor sporite. În acelaşi timp, 21% dintre participanţii la studiu au declarat că bugetul personal este afectat negativ în sezonul sărbătorilor de iarnă.

Persoanele care locuiesc în gospodării unde venitul net maxim este de până la 7500 de lei consideră într-o măsură mai mare că bugetul le este afectat în perioada sărbătorilor, comparativ cu alte perioade ale anului.

De asemenea, datele arată că persoanele cu vârste peste 55 de ani resimt o îmbunătăţire a relaţiilor de familie odată cu venirea sărbătorilor de iarnă într-o proporţie mai mare comparativ cu cei mai tineri. Starea psihică a respondenţilor este influenţată în mod pozitiv în această perioadă, în opinia mai degrabă a femeilor decât a bărbaţilor, persoanelor aflate într-o relaţie şi a locuitorilor din regiunile Bucureşti-Ilfov sau Sud-Est, comparativ cu a locuitorilor din celelalte regiuni.

Realizatorii studiului subliniază importanţa sărbătorilor de iarnă pentru români, dar şi impactul pe care acestea îl pot avea asupra bugetului personal. De asemenea, rezultatele studiului au relevat faptul că, în ciuda provocărilor financiare, sărbătorile de iarnă aduc cu sine un sentiment de împlinire şi bucurie în relaţiile de familie şi contribuie la o stare psihică mai bună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici