STUDIU Pandemia a schimbat percepţia populaţiei cu privire la locul de muncă. Ce vor angajaţii de la angajatori

  • Studiul a fost făcut de EY Work Reimagined Employee Survey.
  • Eşantionul studiului este de 16.000 de persoane.
  • 54% dintre respondenţii angajaţi ar alege un programul de lucru flexibil.
  • 40% vor flexibilitate în privinţa locului de unde muncesc.
  • 33% dintre respondenţii angajaţi şi-ar dori o săptămână de lucru mai scurtă.
841 afișări
Imaginea articolului STUDIU Pandemia a schimbat percepţia populaţiei cu privire la locul de muncă. Ce vor angajaţii de la angajatori

STUDIU Pandemia a schimbat percepţia populaţiei cu privire la locul de muncă. Ce vor angajaţii de la angajatori

Pandemia a schimbat felul în care muncesc mulţi dintre angajaţi şi mai ales locul de unde fac acest lucru.
 
Un studiu făcut de englezi a scos la iveală dorinţele angaţilor din toată lumea, cu 16.000 de angajaţi intervievaţi, din 16 ţări, de la firme care au cel puţin 500 de salariaţi.
 
Este unul dintre cele mai mari studii făcute pe acest segment şi este făcut de Ernst and Young care este unul din liderii globali în asigurări, consultanţă, strategie şi servicii fiscale.
 
Cel mai popular răspuns a fost un program de lucru flexibi, unul pe care să-l faci după bunul plac. Mai bine de jumătate din eşantion doreşte asta, iar 40% dintre angajaţi doresc să aleagă de unde muncesc. Fie că vorbim de telemuncă sau munca de la birou. O treime însă vine cu o dorinţă pe care am mai auzit-o în ultimele luni, şi anume scurtarea săptămânii de lucru sau prelungirea weekend-ului depinde din ce perspectivă priveşti lucrurile.
 
Răspunsul faţă de vaccinare variază în funcţie de zona geografică. În America de Sud, poziţia angajaţilor este mai fermă, cu 61% care doresc impunerea vaccinării la locul de muncă în timp ce în Europa e o chestiune de 50/50, dar s-a făcut front comun când a venit vorba de schimbarea jobul-ui actual.
Aici aproape toţi au afirmat că nu au asta în intenţie pentru cel puţin încă un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici