Studiu: Peste 40% din români vor să îşi instaleze la domiciliu sisteme de securitate

  • Peste 40% dintre români vor să îşi instaleze acasă sisteme de securitate în următoarele 12 luni.
  • Este unul dintre rezultatele obţinute în urma unui studiu Atu Tech.
  • Românii au un buget de peste 1.000 de lei pentru această achiziţie şi preferă sistemele video-audio.
334 afișări
Imaginea articolului Studiu: Peste 40% din români vor să îşi instaleze la domiciliu sisteme de securitate

Studiu: Peste 40% din români vor să îşi instaleze la domiciliu sisteme de securitate

Principala concluzie a studiului este că 4 din 10 români, care nu dispun deja de un sistem de securitate, iau în calcul achiziţia şi montarea unuia în următoarele 12 luni. Dintre aceştia, 51% locuiesc în apartamente la bloc, 45% deţin o casă individuală, iar ceilalţi au nevoie de sisteme de securitate pentru locuinţele de vacanţă.

Studiul realizat de compania Atu Tech mai arată că peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziţia unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat cu alarmă, monitorizare video, detectoare de fum şi gaze, interfoane, automatizări şi controlul accesului.

De asemenea, 43% dintre participanţii la studiu consideră că cel mai important aspect pentru siguranţa locuinţei este instalarea unui sistem de monitorizare video şi audio. Asta în condiţiile în care 71% dintre respondenţi se aşteaptă ca rata infracţionalităţii să crească în următoarele luni.

Tot din studiu a reieşit faptul că un sfert dintre români sunt dispuşi să plătească peste 1.000 de lei pentru achiziţia şi instalarea unui sistem de securitate acasă, în creştere faţă de anul trecut, 31% ar putea aloca între 400 şi 600 de lei, iar 24% între 800 şi 1.000 de lei pentru securizarea locuinţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici