Studiu: Redeschiderea graniţelor Europei a generat o creştere a cererii de bilete de avion. Care sunt destinaţiile preferate

  • Relaxarea restricţiilor de călătorie în Europa, confirmată deja pentru următoarea perioadă, a dus la creşterea cererii de bilete de avion.
  • Astfel, în ultimele săptămâni, au crescut vânzările de bilete de avion către Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Grecia, relevă un studiu.
2140 afișări
Imaginea articolului Studiu: Redeschiderea graniţelor Europei a generat o creştere a cererii de bilete de avion. Care sunt destinaţiile preferate

Studiu: Redeschiderea graniţelor Europei a generat o creştere a cererii de bilete de avion. Care sunt destinaţiile preferate

În contextul în care tot mai mulţi români sunt imunizaţi cu cele două doze ale vaccinului împotriva SARS CoV 2 şi tot mai multe ţări europene confirmă relaxarea măsurilor şi redeschiderea graniţelor de la jumătatea lunii mai, interesul pentru deplasările cu avionul şi călătoriile europene creşte vizibil. Potrivit ultimului studiu intern Vola.ro, în perioada 26 aprilie - 12 mai, a crescut exponenţial cererea către destinaţiile estivale europene cum ar fi Grecia, Italia, Spania, Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pe Vola.ro în această perioadă a fost numai 7.49 euro, zborul fiind operat de pe ruta Londra Luton - Bacău, cu plecare în data de 24 mai.

Românii care doresc să călătorească în Grecia în această vară îşi pot rezerva zboruri spre Santorini, Mykonos, Salonic sau Zakynthos pentru preţuri ce pornesc de la 64 euro / zbor dus-întors. Pentru Roma preţurile pentru aceasta vară încep de la 54 euro şi pentru insulele Spaniei, cum ar fi Palma de Mallorca, preţurile încep de la 50 euro / zbor de persoană.

„Dacă un trend semnificativ în pandemie a fost achiziţionarea de bilete doar dus, fie pentru returul în România al celor care nu au dorit să rămână în afara ţării în timpul pandemiei, fie pentru deplasarea la locul de muncă din străinătate, acum se vede o creştere semnificativă a zborurilor dus-întors, majoritatea fiind zboruri în scop turistic. Astfel, din numărul total al rezervărilor, 62% reprezintă bilete doar dus, în timp ce 38% sunt bilete dus-întors iar durata medie a şederii la destinaţie este de zece zile”, se arată într-un comunicat al companiei.

De asemenea, compania a anunţat că în perioada 26 aprilie - 12 mai a vândut 4000 de bilete pe rutele interne, cele mai căutate fiind Bucureşti - Cluj-Napoca, Cluj-Napoca - Bucureşti, Timişoara - Bucureşti, Bucureşti - Timişoara şi Bucureşti - Oradea. De altfel, 11.57% din numărul total al biletelor vândute reprezintă zboruri interne.

Potrivit comunicatului, premierul Italiei, Mario Draghi, a promis că va introduce un certificat verde naţional, care le va permite călătorilor vaccinaţi accesul fără restricţii încă din mai. Grecia, Italia, Croaţia, Cipru şi alte ţări europene primesc turiştii din UE (dacă sunt vaccinaţi sau prezintă un test PCR negativ), în timp ce Spania, Marea Britanie, Olanda lucrează la ridicarea restricţiilor pentru călătorii vaccinaţi cu schema completă. La rândul său, Franţa a anunţat deschiderea graniţelor din 9 iunie, condiţia de intrare fiind certificatul de vaccinare sau testul PCR negativ. Astfel de anunţuri vor mai urma în apropierea sezonului estival în Europa.

„Veştile bune au generat şi o creştere rapidă a numărului de bilete de avion vândute, creşteri de până la 80% de la o săptămână la alta. Peste 66% dintre biletele vândute în această perioadă au plecare în luna mai, iar pentru lunile de vară (iunie-iulie-august) au deja peste 3000 de bilete rezervate, urmând ca cifrele să crească în perioada următoare, pe măsură ce restricţiile se vor ridica în Europa. Cei mai mulţi pasageri zboară acum singuri (68,8%), în timp ce restul rezervărilor sunt acoperite de grupuri formate din două sau mai multe persoane. Iar dacă înainte de pandemie, biletele de avion erau achiziţionate şi cu trei luni înainte, acum rezervările se fac, în medie, cu aproximativ 23 de zile înaintea deplasării”, potrivit celui mai recent raport Vola.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici