Studiu: Varianta Omicron este la fel de severă ca variantele anterioare

Contrar ipotezelor anterioare, varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare, arată un studiu amplu.

3138 afișări
Imaginea articolului Studiu: Varianta Omicron este la fel de severă ca variantele anterioare

Studiu: Varianta Omicron este la fel de severă ca variantele anterioare

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV2 este la fel de severă ca variantele anterioare, contrar ipotezelor anterioare, conform cărora ar fi mai contagioasă, dar mai puţin severă, a constatat un studiu de amploare realizat în Statele Unite.

„Am constatat că riscurile de spitalizare şi mortalitate au fost aproape identice", au declarat patru oameni de ştiinţă citaţi de Reuters.

Aceştia au realizat studiul pe baza datelor de la 130.000 de pacienţi COVID din ultimii doi ani, perioadă în care diferitele variante ale coronavirusului au dominat lumea.

Studiul, aflat în curs de evaluare la Nature Portfolio şi postat pe Research Square, include date demografice, rata de vaccinare şi indicele de comorbiditate Charlson, care prezice riscul de deces în decurs de un an de la spitalizare pentru pacienţii cu anumite probleme de sănătate.

Studiile care au presupus că varianta Omicron este mai puţin severă au fost efectuate în diferite locuri, inclusiv în Africa de Sud, Scoţia, Anglia şi Canada, au declarat oamenii de ştiinţă de la Massachusetts General Hospital, Minerva University şi Harvard Medical School.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omicron,
studiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici