SUA confiscă fonduri ale oligarhului Malofeev. Unde merg banii

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunţat primul transfer de fonduri ruseşti confiscate pentru a ajuta Ucraina, relatează CNN.

438 afișări
Imaginea articolului SUA confiscă fonduri ale oligarhului Malofeev. Unde merg banii

„Anunţ astăzi că am autorizat primul transfer al fondurilor ruseşti confiscate către Ucraina”, a spus Garland, menţionând că bunurile confiscate sunt rezultatul acuzării oligarhului Konstantin Malofeev, în aprilie.

Banii vor merge către Departamentul de Stat „pentru a sprijini poporul ucrainean”, a spus el. Procurorul general ucrainean Andriy Kostin, la Washington de la Garland, a salutat transferul de „5,4 milioane de dolari” pentru „reconstruirea Ucrainei”.

„Toţi ucrainenii, într-un fel sau altul, au suferit de pe urma acestui război. Trebuie să ne asigurăm că poporul ucrainean primeşte despăgubiri pentru pagubele enorme suferite", a scris el pe Twitter.

Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat o sursă majoră de finanţare pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

Potrivit Washingtonului, oligarhul a fost acuzat pentru „încercarea de a se sustrage de la sancţiuni prin folosirea complicilor pentru a achiziţiona şi opera în secret instituţii media din Europa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici