Subiecte de rezervă în nouă centre, în a doua zi a probei de competenţe digitale la bacalaureat

Ministerul Educaţiei a apelat în nouă centre la subiectul de rezervă, în cea de-a doua zi a probei de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, când s-au prezentat pentru examinare 48.857 de elevi faţă de cei 46.072 planificaţi iniţial.

219 afișări
Imaginea articolului Subiecte de rezervă în nouă centre, în a doua zi a probei de competenţe digitale la bacalaureat

Subiecte de rezervă în nouă centre, în a doua zi a probei de competenţe digitale la bacalaureat (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Cei 2.785 de elevi în plus au fost reprogramaţi, informează, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Cei mai mulţi participanţi s-au înregistrat în Bucureşti (4.725), precum şi în judeţele Suceava (2.015), Prahova (1.898) şi Iaşi (1.889). Din totalul de 1.410 de unităţi de învăţământ liceal care au organizat, marţi, proba de evaluare a competenţelor digitale 1.251 centre au descărcat subiectele în condiţii normale.

În celelalte 159 de centre nu au fost candidaţi repartizaţi marţi, potrivit sursei citate.

MECTS precizează că proba s-a desfăşurat în condiţii normale, fără evenimente deosebite, fiind înregistrate însă şi zece situaţii speciale din cauza problemelor legate de conexiunea la internet.

Astfel, într-un centru din judeţul Buzău proba a fost reprogramată de la ora 14.00. Patru centre din judeţul Harghita, respectiv câte unul din Bucureşti şi din judeţele Mureş, Neamţ şi Vaslui au apelat la varianta de rezervă offline.

Într-un centru din judeţul Caraş-Severin, o sală a rămas conectată la internet, în altă sală s-a întrerupt conexiunea, astfel că şi aici s-a apelat la varianta de rezervă offline, potrivit sursei citate.

Miercuri, vor fi programaţi 40.457de candidaţi, joi - 30.876 de candidaţi, vineri - 20.593 de candidaţi.

Săptămâna viitoare, în 26 aprilie vor fi programaţi 12.380 de candidaţi, în 27 aprilie - 7.693 de candidaţi, în 28 aprilie - 4.272 candidaţi şi în 29 aprilie - 2.207 candidaţi. Un număr de 114 elevi au solicitat recunoaşterea/echivalarea probei, întrucât deţin un certificat de competenţă digitală ECDL.

Proba D se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal începând cu ora 13.00, în fiecare zi din cele programate de MECTS în intervalul 19-29 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici