Subiectele care i-au dezavantajat profund pe elevi la Bacalaureat, în opinia unui profesor: „Întrebări stupide, texte dificile!”

  • Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2021 au fost publicate astăzi pe site-ul edu.ro.
  • De la ora 12 şi până la ora 18.00, candidaţii nemulţumiţi de note pot face contestaţii, inclusiv online.
26109 afișări
Imaginea articolului Subiectele care i-au dezavantajat profund pe elevi la Bacalaureat, în opinia unui profesor: „Întrebări stupide, texte dificile!”

Subiectele care i-au dezavantajat profund pe elevi la Bacalaureat, în opinia unui profesor: „Întrebări stupide, texte dificile!”

Profesor Dr. Florina Rogalski a comentat pentru B365.ro gradul de dificultate al subiectelelor date la proba de limba şi literatura română. Florina Rogalski este profesor de Limba şi Literatura română la Colegiul “Şcoala Centrală" din Bucureşti şi are o carieră în învăţământ impresionantă, are o vechime de 42 de ani.

Prof. Dr Florina Rogalski: “Subiectele la Evaluarea Naţională au fost ample, inadecvate şi de multe ori cu întrebări stupide. În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, aici problemele stau altfel. În primul rând, textul non ficţional a fost bine ales, un text de Şerban Cioculescu din “Viaţa lui I.L Caragiale”. Academicianul Şerban Cioculescu a fost acela cu care mi-am dat examenul de intrare la doctorat. Şi, după cum ştiţi, el a fost unul dintre cei mai mari specialişti în viaţa şi opera lui Caragiale”.

“Un text bine ales urmat de o primă întrebare stupidă”

Prof. Dr Florina Rogalski: “Au ales un fragment bun în care Ion Luca, după moartea prematură a tatălui, renunţă la studiile de teatru făcute la clasa unchiului sau, Costache Caragiale, şi devine copist, sufleur, orice, numai pentru a câştiga bani şi pentru a le ajuta pe mama şi pe sora sa care rămăseseră fără sprijinul bărbătesc. Sigur că au pus şi o întrebare stupidă, deci după un text despre devotamentul unui copil faţă de familie prima întrebare era: indică sensul din text al secvenţei “în toată vremea”. Deci, ca nuca în perete. Ce mare lucru ca elevii să spuna că “în toată vremea”, locuţiunea asta adverbială de timp înseamnă ”totdeauna, mereu”. Pe urmă întrebările sunt puţin mai bune, dar prima întrebare este absolut penibilă”.

Elevii au primit un eseu dificil

Citeşte mai departe Interviul dat de Florina Rogalski pentru B365

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici