Subsoluri de blocuri inundate şi locuitori fără curent, din cauza unei furtuni

Subsolurile unor blocuri din Baia Mare au fost inundate, mai mulţi locuitori ai unor comune din judeţul Maramureş au rămas fără energie electrică şi mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ, sâmbătă seară, din cauza unei furtuni puternice.

30 afișări
Imaginea articolului Subsoluri de blocuri inundate şi locuitori fără curent, din cauza unei furtuni

Subsoluri de blocuri inundate şi locuitori fără curent, din cauza unei furtuni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, a declarat că s-au primit mai multe apeluri la serviciul 112, cele mai mari probleme fiind semnalate în municipiul Baia Mare, unde subsolurile mai multor blocuri au fost inundate, iar o persoană a fost salvată dintr-un autoturism peste care s-a prăbuşit un copac.

Şoferul autoturismului, aflat la Spitalul Judeţeean de Urgenţă Baia Mare, se pregătea să iasă din parcare în momentul în care a fost surprins de furtună.

Rafalele puternice de vânt au doborât un copac, iar acesta a căzut peste o maşină, şoferul fiind surprins în interior şi nemaiputând să iasă. El a sunat la serviciul unic de apeluri de urgenţă pentru a cere ajutor, iar o echipă de intervenţie a fost trimisă la faţa locului. Bărbatul nu a fost rănit în urma incidentului, însă autoturismul a fost avariat.

De asemenea, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile a trei blocuri de pe strada Dragoş Vodă din Baia Mare, care au fost inundate săptămâna trecută tot în urma unei furtuni. Totodată, a fost inundat şi subosolul unei locuinţe de pe strada Tineretului. Echipele de intervenţie ale ISU Maramureş au intervenit în ambele cazuri cu motopompe pentru a scoate apa.

Precipitaţiile abundente care nu au mai putut fi preluate de sistemul de canalizare au provocat inundarea unui pasaj din Baia Mare, în zonă fiind trimişi angajaţi de la societatea Vital care au încercat să evacueze apa, astfel încât drumul să fie practicabil şi traficul rutier în zonă să poată fi reluat.

Circulatia auto a fost afectată şi în alte zone ale judeţului. Purtătorul de cuvânt al CJSU a declarat că furtuna a doborat un copac pe DN 1 C , în zona "Stejarul", dar drumul a fost degajat rapid, astfel încât nu s-au înregistrat blocaje.

Furtuna a cauzat probleme şi în câteva sectoare ale reţelei de alimentare cu energie din localităţile Şomcuta Mare şi Tăuţii Măgherăuş, care au fost remediate însă de echipele de intervenţie ale societăţii Electrica.

În timpul furtunii, o anexă a unei gospodării din Giuleşti a fost trăznită, iar pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului izbucnit. În urma incendiului, nu au fost victime, ci doar pierderi materiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici