Suceava: Biserica de lemn din comuna Burla, distrusă în urma unui incendiu puternic

Biserica „Sf. Dumitru” din comuna suceveană Burla a ars în noaptea de luni spre marţi în urma unui incendiu provocat de la un cablu electric defect, iar pompierii au intervenit şase ore cu opt autospeciale pentru lichidarea flăcărilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1594 afișări
Imaginea articolului Suceava: Biserica de lemn din comuna Burla, distrusă în urma unui incendiu puternic

Suceava: Biserica de lemn din comuna Burla, distrusă în urma unui incendiu puternic

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, la sosirea echipajelor de, ardeau violent acoperişul şi interiorul bisericii, existând pericol de propagare la prăznicar, clopotniţă, dar şi la două gospodării învecinate.

Biserica era construită din lemn, cu învelitoare din tablă şi pereţii izolaţi cu polistiren, ceea ce a favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate.

În incendiu au ars acoperişul şi pereţii bisericii, pe o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi, obiecte de mobilier, tâmplărie din PVC, obiecte bisericeşti, arhiva şi biblioteca parohiei.

Flăcările au degradat învelitoarea din tablă, instalaţia electrică, instalaţia de sonorizare, aparatură electronică, covoare şi alte bunuri.

 

 
Incendiu Biserica "Sf. Dumitru" din com. Burla

Incendiu Biserica "Sf. Dumitru" din com. Burla - 05.04.2016

Posted by ISU „Bucovina" Suceava on Monday, April 4, 2016

 

 

Pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de flăcări, în sprijinul pompierilor militari a acţionat un buldoexcavator al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Burla.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, precizează ISU Suceava.

În urma intervenţiei pompierii au salvat clădirea prăznicarului, clopotniţa şi cele două gospodării învecinate.

La această acţiune au intervenit cu opt autospeciale militarii Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Milişăuţi şi Volovăţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici