Aeroportul Suceava, dat în judecată de firma care a lucrat la modernizare pentru 10 milioane de lei

Aeroportul Suceava a fost acţionat în instanţă de firma care a efectuat lucrările de modernizare, care cere 10 milioane de lei dintre care cinci milioane sunt pentru lucrări suplimentare nedecontate şi restul pentru „îmbogăţire fără justă cauză”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

471 afișări
Imaginea articolului Aeroportul Suceava, dat în judecată de firma care a lucrat la modernizare pentru 10 milioane de lei

Aeroportul Suceava, dat în judecată de firma care a lucrat la modernizare pentru 10 milioane de lei

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a cerut, joi, în plenul Consiliului Judeţean Suceava acceptul pentru ca aeroportul să angajeze o casă de avocatură pentru a se apăra în procesul deschis de firma Tehnic Asist din Botoşani care a executat lucrările de modernizare printr-un proiect european.

El a arătat că a primit, miercuri, citaţia de chemare în judecată şi că firma cere 5,1 milioane de lei pentru plata unor lucrări suplimentare şi alte 5,1 milioane de lei pentru „îmbogăţire fără justă cauză”, care înseamnă „faptul juridic licit prin care are loc mărirea patrimoniului unei persoane prin micşorarea corelativă a patrimoniului altei persoane, fară ca pentru acest efect să existe o cauză justă sau un temei juridic”.

Măriuţa a explicat că firma Tehnic Asist a efectuat lucrări de stabilizare a terenului de 4,7 milioane de lei care nu au fost decontate întrucât nu s-a respectat soluţia proiectantului, care prevedea stabilizare mecanică şi a fost folosită soluţia de „stabilizare chimică”, soluţie care nu a fost acceptată însă de beneficiar.

El a mai spus că pentru lucrările de modernizare de la aeroport, contractul încheiat cu firma din Botoşani nu a prevăzut cheltuieli „diverse şi neprevăzute” şi că nu s-au putut plăti lucrările suplimentare efectuate.

Măriuţa a mai spus că Aeroportul Suceava se va îndrepta împotriva proiectantului în acest caz.

Consiliul Judeţean Suceava a avizat ca Aeroportul Suceava să selecteze o casă de avocatură pentru acest proces urmând ca în şedinţa următoare să supună dezbaterii angajarea avocatului şi plata onorariului.

Aeroportul Suceava a fost modernizat printr-un proiect finanţat cu 105 de milioane de lei prin POS Transporturi, pentru execuţia lucrărilor fiind încheiat un contract cu firma Tehnic Asist din Botoşani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici