Suceava: Furtunile şi grindina au afectat 3000 de hectare de culturi. Pagubele, 8 milioane de lei

Furtunile însoţite de grindină care au avut loc în ultimele două săptămâni în judeţul Suceava au afectat mai multe drumuri din 19 localităţi, iar grindina a distrus peste 3.000 de hectare din zece localităţi, pagubele fiind de aproximativ opt milioane de lei.

111 afișări
Imaginea articolului Suceava: Furtunile şi grindina au afectat 3000 de hectare de culturi. Pagubele, 8 milioane de lei

Suceava: Furtunile şi grindina au afectat 3000 de hectare de culturi. Pagubele, 8 milioane de lei (Imagine: Vlad Dumitrescu/ Mediafax Foto)

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ploile torenţiale şi vijeliile din ultimele două săptămâni au afectat infrastructura din 19 localităţi sucevene.

El a spus că au fost afectate cinci drumuri judeţene pe o lungime de 16 kilometri, cinci poduri şi podeţe, 74 de drumuri comunale pe o distanţă de 107 kilometri, 20 de kilometri de uliţe, patru poduri şi 33 de podeţe de pe drumuri comunale.

Potrivit sursei citate, grindina a afectat culturi agricole pe o suprafaţă de 3.168 de hectare din zece localităţi, pagubele fiind de aproximativ 8 milioane de lei, cel mai afectate fiind culturile de porumb.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că în perioada următoare va analiza modul în care persoanele afectate vor beneficia de asigurări pentru pagubele suferite din cauza furtunilor. El a arătat că, prin lege, oamenii trebuie să îşi asigure gospodăriile, dar că doar trei la sută dintre suceveni au încheiat aceste asigurări obligatorii.

"Aş vrea să ştiu ce parte din pagube s-a acoperit prin asigurări", a spus preşedintele CJ Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici