Suceava: Profesorii şi personalul administrativ vor veni la şcoală deşi unităţile şcolare se închid

Cadrele didactice şi personalul administrativ din şcolile sucevene vor veni luni la şcoală, deşi cursurile sunt suspendate în judeţ în urma unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

684 afișări
Imaginea articolului Suceava: Profesorii şi personalul administrativ vor veni la şcoală deşi unităţile şcolare se închid

Suceava: Profesorii şi personalul administrativ vor veni la şcoală deşi unităţile şcolare se închid (Imagine: Arhiva Mediaax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, Laura Hacman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în adresele trimise de ISJ şcolilor din judeţ prin care se anunţă suspendarea cursurilor pentru ziua de luni se menţionează că personalul administrativ şi cadrele didactice vor veni la şcoală.

Ea a precizat că personalul administrativ al şcolilor va asigura condiţiile pentru reluarea cursurilor şi vor încălzi unităţile şcolare şi vor curăţa căile de acces în şcoli, în timp ce personalul didactic va desfăşura activităţi didactice cum ar fi evaluarea unor lucrări, teste sau portofolii în vederea finalizării situaţiilor şcolare pentru primul semestru al acestui an şcolar.

Cele 822 de unităţi şcolare din judeţ vor fi închise în cursul zilei de luni se arată într-un comunicat emis după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava de a suspenda cursurile pentru ziua de luni, a fost luată deoarece se anunţă temperaturi foarte scăzute.

"Nu există în judeţ probleme cu alimentarea cu energie electrică sau cu circulaţia pe drumurile publice, însă codul galben sub a cărui incidenţă se află şi judeţul nostru este posibil să fie prelungit până mâine. Nu ştim cum va evolua vremea, însă preventiv, vor fi suspendate cursurile la toate unităţile şcolare din judeţ", a precizat Florin Sinescu.

Unităţile de învăţământ vor fi închise luni şi marţi în 26 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori şi viscol, au anunţat membrii comandamentului de iarnă reunit la Guvern.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis codul roşu pentru judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea, valabilă începând cu ora 15.00 până duminică la ora 21.00.

Judeţele Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucureşti, Ilfov şi Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben începând cu ora 21.00 , iar judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Dolj vor ieşi de sub codul galben tot duminică, la ora 21.00.

Judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău. Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa vor fi în cod portocaliu până luni dimineaţa, la ora 9.00. După această oră, nu vor mai fi judeţe aflate sub cod portocaliu, dar judeţe din Dobrogea şi Moldova vor rămâne sub cod galben până luni după-masă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici