Suceveni din aceeaşi casă au domicilii în localităţi diferite din cauza limitelor de hotar neclare

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat, joi, că a iniţiat 17 procese privind recunoaşterea limitelor administrativ teritoriale intrajudeţene, spunând că 42 de localităţi au astfel de ligii şi că s-a ajuns ca oameni care locuiesc în aceeaşi casă să aibă domicilii în localităţi diferite.

172 afișări
Imaginea articolului Suceveni din aceeaşi casă au domicilii în localităţi diferite din cauza limitelor de hotar neclare

Suceveni din aceeaşi casă au domicilii în localităţi diferite din cauza limitelor de hotar neclare (Imagine: Adrian Paduretu/ Arhiva Mediafax Foto)

Sinescu a spus, într-o conferinţă de presă, că în rezolvarea divergenţelor apărute între localităţile din judeţ au fost făcute medieri privind sectoare din limitele de hotar, iar fiecare dintre primarii implicaţi a susţinut, bazându-se pe planuri şi registre cadastrale, că terenul în litigiu aparţine localităţii pe care o reprezintă.

În urma şedinţelor de conciliere dintre cele 114 localităţi din judeţ, în cazul a 42 de localităţi nu s-a ajuns la un consens referitor la limita de hotar, motiv pentru care prefectul a iniţiat 17 acţiuni în instanţă care au ca obiect recunoaşterea limitelor administrativ teritoriale.

Sinescu a arătat că neclaritatea limitelor teritoriale a dus şi la situaţii mai puţin obişnuite, cum ar fi că locatarii unei locuinţe aflată la limita dintre municipiul Suceava şi comuna Şcheia au domicilii diferite, unii în Suceava, alţii în Şcheia.

El a mai spus că sunt opinii divergente privind identificarea şi stabilirea limitelor de hotar dintre localităţi din judeţul Suceava şi judeţele limitrofe, fiind cinci situaţii de acest gen, una dintre ele, între comuna suceveană Cârlibaba şi orşaul maramureşean Borşa, fiind deja pe rolul Tribunalului Maramureş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici