Sulfina Barbu: Nu exclud scenariul privind neindexarea pensiilor nici cu rata inflaţiei

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sulfina Barbu, a declarat vineri că nu exclude scenariul potrivit căruia pensiile ar putea să nu mai fie indexate anul viitor nici măcar cu rata inflaţiei, precizând că deocamdată, în lipsa datelor economice, nu s-a pus problema în acest fel.

360 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Nu exclud scenariul privind neindexarea pensiilor nici cu rata inflaţiei

Sulfina Barbu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebată cum comentează declaraţiile fostului ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu, care a afirmat că pensiile ar trebui îngheţate în 2012, în sensul că nu ar trebui indexate nici cu rata inflaţiei, Sulfina Barbu a spus că în Guvern nu a fost discutat acest subiect, deoarece toate datele economice vor trebui stabilite împreună cu partenerii Guvernului, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

"După ce vom avea datele complete din punct de vedere economic, vom şti ce vom face. Orice politician îşi doreşte să dea veşti bune, dar trebuie să ne raportăm la realităţile economice şi la resursele pe care România le are la dispoziţie. Nu pot să dau acum un răspuns tranşant. Trebuie să vedem exact datele pe anul viitor", a declarat ministrul Sulfina Barbu.

Întrebată dacă exclude totuşi acest scenariu, Sulfina Barbu a răspuns că nu este exclus dacă datele economice vor arăta că acest lucru se impune.

"Dar, repet, azi nu avem un scenariu prestabilit neavând datele economice stabilite cu partenerii noştri", a mai spus ministrul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici