Suportarea de către consumator a unui cost pentru un premiu va fi considerată practică incorectă

Promovarea unui produs diferit de cel care a făcut, iniţial, obiectul publicităţii şi suportarea de către consumator a unui cost pentru un premiu sau beneficiu echivalent vor fi considerate drept practici incorecte, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.

119 afișări
Imaginea articolului Suportarea de către consumator a unui cost pentru un premiu va fi considerată practică incorectă

Suportarea de către consumator a unui cost pentru un premiu va fi considerată practică incorectă

Proiectul modifică Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor.

"Proiectul de lege aprobat de Guvern urmăreşte transpunerea corectă în legislaţia naţională a Directivei 2005/29/CE. Dintre modificările aduse de actul normativ, menţionăm: Calificarea ca practică incorectă a promovării unui produs diferit de cel care a făcut, iniţial, obiectul publicităţii; calificarea ca incorecte a practicilor ca un consumator să ofere o contraprestaţie sau să suporte un cost pentru un premiu sau beneficiu echivalent", transmite Guvernul.

Proiectul clarifică şi noţiunea de "deformare substanţială a comportamentului economic al consumatorului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici