Surpriză pentru medicii de la UPU din Iaşi care au primit o femeie de 37 de ani. Pacienta avea dureri abdominale

O femeie de 37 de ani din comuna Răducăneni, judeţul Iaşi, a născut prematur un băieţel la UPU Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Femeia a chemat ambulanţa pentru că avea dureri abdominale şi nu ştia că este gravidă.

6747 afișări
Imaginea articolului Surpriză pentru medicii de la UPU din Iaşi care au primit o femeie de 37 de ani. Pacienta avea dureri abdominale

Surpriză pentru medicii de la UPU din Iaşi care au primit o femeie de 37 de ani. Pacienta avea dureri abdominale

Femeia a chemat ambulanţa în urmă cu două nopţi, spunând că are dureri abdominale.

Aceasta le-a spus atât celor din echipajul Serivicului Judeţean de Ambulanţă, cât şi medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost dusă pentru îngrijiri, că nu a mai avut ciclu de doi ani, astfel că varianta ca ea să fie însărcinată era exclusă.

„Protocolul (...) presupune ca toate femeile care sunt însărcinate şi care urmează să nască să fie duse la una dintre maternităţile de gardă, fie la Cuza Vodă, fie la Elena Doamna. În UPU, ambulanţa a adus o pacientă de 37 de ani, din comuna Răducăneni, o pacientă care a declarat că are dureri abdominale şi a fost adusă pentru investigaţii şi tratament în UPU. (...) La preluarea de către echipa medicală, s-a evaluat şi s-a făcut examen fizic şi medicul de gardă a declarat că este vorba despre o femeie însărcinată, cu o sarcină aproximativă de 7 luni, care avea naştere declanşată, o naştere prematură, care s-a şi produs în UPU, în următoarele minute", a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef al UPU SMURD Iaşi.

Femeia a fost asistată la naştere de medicul specialist de gardă şi a născut prematur un băiat de 1.800 de grame, cu un scor APGAR 10.

Aceasta este cea de-a treia naştere care are loc în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

„E un eveniment fericit, mama nu ştia că este însăcinată, nu ştia că urmează să nască. Este o pacientă care avea antecendent două naşteri, are doi copii adolescenţi acasă. (...) Femeia a spus că are dureri abdominale, au bănuit că este vorba despre o colică abdominală şi nu de o naştere declanşată. Ea a declarat că nu a mai avut amenoree de doi ani, astfel încât a considerat că s-a instalat menopauza", a declarat şefa UPU SMURD.

Cel care a asistat-o pe femeie la naştere susţine că a fost o experienţă unică.

„Am aflat şi noi şi ea cu aceeaşi mirare că este gravidă. După ce a născut s-a bucurat foarte tare, mi-a promis că îşi va boteza copilul cu prenumele meu, Tudor. Mi se pare foarte frumos. Toată lumea se gândeşte dacă îmi va cere să îl botez, cu drag dacă va dori şi voi sprijini copilul cum voi putea. Este prima oară şi pentru mine când ajut pe cineva să nască, în ciuda faptului că am tatăl ginecolog, a fost o experienţă unică. Sper să nu fie ultima. Au fost multe emoţii, pentru că deobicei nu nasc femeile la noi", a declarat Tudor Merticariu, medic specialist urgenţe la Spitalul „Sfântul Spiridon” Iaşi.

La scurt timp după naştere, atât mama cât şi copilul au fost transferaţi la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, unde sunt în continuare sub supravegherea medicilor de specialitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
femeie,
naştere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici