Suspect de botulism, în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş"

Un bărbat suspect de botulism, care a fost internat, în urmă cu o săptămână, la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, este în stare extrem de gravă, a declarat, luni, Doina Ionăvescu, şeful secţiei de Terapie Intensivă a unităţii sanitare.

46 afișări
Imaginea articolului Suspect de botulism, în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş"

Suspect de botulism, în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" (Imagine: Mediafax Foto)

"Este suspect de botulism. De la început prezenta semne neurologice, evoluţia a fost rapidă, spre agravare. Dupa 24 de ore s-a impus ventiliaţie mecanică. Situaţia este extrem de severă", a explicat medicul.

Constantin Scarlat (65 ani), din comuna doljeană Bulzeşti, a fost internat, în urmă cu o săptămână, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, având dureri abdominale şi greţuri, după ce a mâncat o conservă de peşte.

Conform medicilor craioveni, pacientul avea la internare o stare generală alterată, "ptoză palpebrală bilaterală, paralizia vălului palatin, disfonie, disartrie, disfagie totală, bronhoplegie, mucoase uscate".

În aceeaşi zi în care a fost internat la Craiova, respectiv 9 iulie, medicii unităţii sanitare au hotărât să trimită bolnavul la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, pentru mai multe investigaţii.

Medicul de familie şi poliţiştii din localitate au început o anchetă în acest caz. Autoritatea de Sănătate Publică Dolj a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că în urma verificării calităţii produselor comercializate în unităţile alimentare din localitate nu au fost depistate conserve alimentare suspecte, care ar fi putut provoca boala.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici