Suspecţii furtului armelor au căzut în plasa unui colaborator cu nume de cod "Marian Guţă"

Tribunalul Bucureşti (TB) arată, în motivarea deciziei de arestare a 14 din cele 15 persoane reţinute în cazul furtului de arme de la Ciorogârla, că unul dintre acuzaţi, Marius Costea, zis Ţâru, a vândut droguri şi arme din cele furate unui colaborator cu nume de cod "Marian Guţă".

337 afișări
Imaginea articolului Suspecţii furtului armelor au căzut în plasa unui colaborator cu nume de cod "Marian Guţă"

Suspecţii furtului armelor au căzut în plasa unui colaborator cu nume de cod "Marian Guţă" (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În motivarea deciziei de arestare preventivă pentru 29 de zile a celor 14 persoane se arată că în cursul lunii ianuarie 2009, pe timp de noapte, Marius Costea zis "Ţâru", împreună cu Eugen Preda, Nicolae Alexandru Iordan, Doru Tăbârcă, zis "Mărgică", Sandu George Chiriţă şi Marian Scarlat, zis "Măcinic", toţi şase membri ai aceluiaşi grup infracţional, "au sustras prin efracţie, tăind gardul împrejmuitor al unităţii şi lacătul de la uşa de acces dintr-un depozit de armament aflat în incinta UM 01916 Ciorogârla, situat pe raza comunei Ciorogârla, judeţ Ilfov, o mare cantitate de arme militare de foc letale, cauzând o perturbare deosebit de gravă mai multor unităţi militare".

După furt, armele au fost împărţite între coautori, astfel încât prin furtul armelor şi împărţirea lor Marius Costea "a deţinut şi a efectuat fără drept operaţiuni care se referă la arme de foc letale militare, polizând seriile armelor pentru a nu fi recunoscute, iar ulterior, în toamna anului 2009, a vândut o astfel de armă inculpatului Alin Viorel Câcă", potrivit motivării deciziei Tribunalului Bucureşti.

Instanţa mai arată că la datele de 16 octombrie, 6 noiembrie, 7 noiembrie, 27 noiembrie şi 3 decembrie Costea a vândut "persoanei autorizate în calitate colaborator şi informator sub identitatea de Marian Guţă - nume de cod" un număr de 27 de arme, respectiv un pistol Carpaţi, calibrul 7,65 mm, 11 pistoale mitralieră calibrul 7,62, tip Kalashnikov, şi 15 pistoale model TT, calibrul 7,62 mm.

Tribunalul Bucureşti mai notează în motivare că Marius Costea şi Adrian Mincu, zis "Bulgaru", i-au oferit, în 14 decembrie, colaboratorului sub acoperire "Guţă" şi o mostră de heroină, de 0,87 de grame. Ulterior, în noapte de 15 spre 16 decembrie, cei doi i-au vândut lui "Guţă", pentru 2.000 de euro, aproximativ 100 de grame de heroină.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, luni seară, arestarea preventivă pentru 29 de zile a 14 din cele 15 persoane reţinute de procurorii DIICOT în cazul furtului armelor de la unitatea militară din Cioirogârla, aceştia fiind acuzaţi şi de trafic de heroină.

Astfel, au primit mandate de arestare Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe. Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, reţinut şi el în acest caz, a fost lăsat liber, după ce judecătorul a respins propunerea procurorilor DIICOT în cazul acestuia.

Dosarul a fost trimis Curţii de Apel Bucureşti, care urmează să dezbată recursurile declarate atât de procurorii DIICOT, cât şi de cele 14 persoane arestate preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici