Suspiciune de infecţie intraspitalicească la SJU Piteşti după ce o femeie a intrat în stare de şoc - VIDEO

O femeie de 30 de ani, din Argeş, care a suferit marţi o intervenţie chirurgicală pentru întrerupere de sarcină la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, a fost reinternată la câteva ore la Terapie Intensivă după ce a intrat în stare de şoc, autorităţile suspectând o infecţie intraspitalicească.

162 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de infecţie intraspitalicească la SJU Piteşti după ce o femeie a intrat în stare de şoc - VIDEO

Suspiciune de infecţie intraspitalicească la SJU Piteşti după ce o femeie a intrat în stare de şoc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit lui Gheorghe Frătoaica, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, pacienta are început de septicemie în urma unei infecţii care nu i-a afectat încă toate organele. Sursa citată a precizat că infecţia ar putea proveni fie de la mănuşile şi setul perfuzabil folosite în momentul intervenţiei chirurgicale, fie de la o altă infecţie mai veche intravaginală pe care o avea femeia şi care în urma intervenţiei chirurgicale a ajuns în uter.

Pacienta se numeşte Ioana Constantin, are 30 de ani, şi este din comuna argeşeană Căteasca. Femeia s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti marţi la ora 11.00, solicitând o intervenţie chirurgicală de întrerupere de sarcină.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, doctorul Anca Alexandrescu, operaţia a decurs în condiţii normale, iar pacienta a părăsit spitalul marţi, îndreptându-se spre casă.

La câteva ore, femeia aflată la locuinţa sa din Căteasca s-a simţit brusc rău şi a intrat în stare de şoc, familia solicitând ajutor la Serviciul Unic de Urgenţă 112.

"Pacienta a fost adusă cu ambulanţa de la Căteasca la Piteşti, la spital, fiind condusă în Secţia de Terapie Intensivă, unde a fost supusă investigaţiilor şi tratamentului medical. Nu prezenta hemoragie genitală sau alte aspecte medicale, iar în acest moment ea se află internată în continuare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind echilibrată hemodinamic. Din primele noastre cercetări, după ce o comisie a instituţiei pe care o conduc s-a deplasat la acest spital, rezultă că ar putea fi vorba despre o infecţie intraspitalicească, deocamdată neconfirmată", a declarat doctor Anca Alexandrescu, director DSP Argeş.

Potrivit sursei citate, au fost prelevate probe din secţia în care a avut loc intervenţia chirurgicală, dar şi din Secţia de Terapie Intensivă, precum şi din încăperile adiacente acestora.

Din primele cercetări rezultă că pacienta în vârstă de 30 de ani are antecedente de tahicardie supraventriculară, suferind la un moment dat şi o intervenţie chirurgicală pe cord.

Pacienta din judeţul Argeş urmează să fie transportată la Spitalul Universitar Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici