Suspiciune de toxiinfecţie alimentară în cazul a 14 copii internaţi la sanatoriul din Techirghiol

Paisprezece copii internaţi la Sanatoriul Balnear Techirghiol au acuzat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, dar starea lor de sănătate este bună şi nu au avut nevoie să fie internaţi în spital.

146 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de toxiinfecţie alimentară în cazul a 14 copii internaţi la sanatoriul din Techirghiol

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară în cazul a 14 copii internaţi la sanatoriul din Techirghiol (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, Constantin Dina, a declarat că cei 14 copii au acuzat, sâmbătă dimineaţă, simptome specifice toxiinfecţiei alimentare, şi anume scaune diareice, dureri abdominale, febră şi vărsături.

Pentru că starea lor de sănătate nu era foarte gravă, ei nu au fost duşi la un spital de specialitate.

La faţa locului DSPJ Constanţa a trimis mai multe echipe, una pentru a face o anchetă epidomilogică şi pentru a stabili care a fost cauza îmbolnăvirilor, iar cealaltă pentru a supraveghea starea de sănătate a copiilor, în cazul în care aceasta se va înrăutăţi ei urmând să fie duşi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Constantin Dina a spus că, în prezent, starea copiilor este bună şi că ei sunt în afara oricărui pericol.

Directorul DSPJ Constanţa a mai precizat că rezultatul anchetei epidemiologice va fi cunoscut la începutul săptămânii viitoare.

Cei 14 copii se află internaţi la Sanatoriul Balnear Techirghiol împreună cu părinţii pentru tratarea diverselor afecţiuni.

Alte două cazuri de suspiciune de toxiinfecţie alimentară s-au înregistrat în cadrul unei familii din Bucureşti, cazată în staţiunea Eforie Nord. Tatăl, în vârstă de 28 de ani, şi copilul, în vârstă de doi ani şi trei luni, au acuzat, vineri seară, vărsături, dureri abdominale după ce au mâncat o prăjitură la o terasă din Eforie Nord.

Sâmbătă dimineaţă, ei au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unde au rămas internaţi pentru supraveghere de specialitate.

Şi în acest caz Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a declanşat o anchetă epidemiologică pentru a stabili care a fost cauza îmbolnăvirii celor două persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici