Sute de case şi zeci de hectare de teren, afectate de ploile căzute - VIDEO

Vicepremierul Dan Nica a declarat, vineri, că în urma condiţiilor atmosferice deosebite de joi seara şi din cursul nopţii au fost afectate 12 judeţe şi Capitala, 15 localităţi având străzi şi case avariate, precum şi subsoluri inundate.

38 afișări
Imaginea articolului Sute de case şi zeci de hectare de teren, afectate de ploile căzute - VIDEO

Sute de case şi zeci de hectare de terene, afectate de ploile căzute (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În judeţul Alba a fost afectată o localitate; în Blaj - subsoluri inundate;

Argeş - DN 71 Transfăgărăşan a fost blocat şi localitatea Refu;

Bihor - subsoluri inundate;

Buzău - la Gura Teghii un acoperiş a fost incendiat de trăsnet şi localitatea Sânmartin a fost afectată;

Călăraşi - două localităţi afectate Teliţa şi Budeşti, fiind inundate două curţi şi 17 străzi, de asemenea aici se înregistrează şi un om care a fost lovit de trăznet;

Prahova - Sinaia Albeşti Paleologu;

Teleorman - Roşiorii de Vede şi Zimnicea;

Cluj - localitatea Huedin,

Ilfov - Brăneşti,

Maramureş - municipiul Baia Mare.

Dan Nica a mai precizat că şi oraşul Suceava a fost afectat, precum şi localitatea suceveană Dolheşti, în acest judeţ fiind înregistrate 185 de acoperişuri smulse, un pasaj inundat, două obiective sociale şi 13 hectare de teren inundate.

În Capitală au căzut arbori, dar viceprimerul nu a dat detalii. De asmenea, Dan Nica a mai spus că, deşi avertizarea meteo ia sfârşit vineri, la ora 18.00, autorităţile trebuie să rămână pregătite pentru o eventuală prelungire sau pentru eventuale cazuri de intervenţie.

Video Stirileprotv.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că vineri vor avea loc intensificări ale vântului, descărcari electrice, căderi de grindină şi ploi cu caracter torenţial, astfel că Ministerul Mediului a extins atenţionarea de cod galben pentru 21 de judeţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici