Sute de copii abandonaţi în prima jumătate a anului

Peste 760 de copii au fost abandonaţi, în primele şase luni ale anului, în maternităţi şi în unităţi sanitare, 656 au fost externaţi, însă doar pentru 264 dintre ei a fost posibilă întoarcerea în familie, arată Direcţia pentru protecţia copilului din MMFPS, într-un răspuns solicitat de MEDIAFAX.

538 afișări
Imaginea articolului Sute de copii abandonaţi în prima jumătate a anului

Sute de copii abandonaţi în primul semestru al anului (Imagine: Shutterstock)

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare în perioada ianuarie - iunie 2012 a ajuns la 768.

Dintre aceştia, 469 au fost părăsiţi în maternităţi, 218 în secţii de pediatrie şi 81 în alte secţii de spital, a precizat, în răspunsul transmis agenţiei MEDIAFAX, Direcţia pentru protecţia copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale .

Dintre cei 768 de copii abandonaţi în unităţi sanitare, 656 au fost externaţi. Dintre aceştia, 264 s-au reîntors în familie, cinci au fost plasaţi la familia extinsă, 14 la o familie sau o persoană, 288 la asistenţi maternali, 31 în centre de plasament, 12 în centre de primire în regim de urgenţă şi 42 sunt în alte situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici