Sute de craioveni au rămas fără căldură în urma spargerii unuei conducte, din cauza frigului

Agentul termic pentru încălzirea şi prepararea apei calde menajere va fi întrerupt, joi, între orele 09.00 şi 19.00 în zona cartierului Vatra Roşie din Craiova, ca urmare a unei avarii produse la o conductă incident care a lăsat fără apă şi căldură mai multe blocuri şi unităţi de învăţământ.

276 afișări
Imaginea articolului Sute de craioveni au rămas fără căldură în urma spargerii unuei conducte, din cauza frigului

Sute de craioveni au rămas fără căldură în urma spargerii unuei conducte, din cauza frigului (Imagine: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO)

O conductă de agent termic s-a spart, miercuri, din cauza gerului, pe strada Vântului din Craiova, în cartierul Valea Roşie. astfel încât reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia-Sucursala Electrocentrale II au luat decizia întreruperii furnizării agentului pentru încălzirea şi prepararea apei calde menajere, joi, în intervalul orar 09:00 – 19:00, transmite corespondentul MEDIAFAX..

În urma avariei, locatarii a aproximativ 350 de scări de bloc nu primesc căldură în calorifere, fiind afectate, de asemenea, un colegiu, o şcoală generală şi mai multe grădiniţe. Primăria Municipiului Craiova a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru a lua măsurile care se impun în astfel de situaţii.

“Agentul termic a fost întrerupt la ora 10.30. O unitate de învăţământ gimnazial are centrală proprie şi elevii învaţă într-o tură, iar în cazul a trei grădiniţe, părinţii au luat copiii la prânz. La Colegiul Odobleja ar putea fi afectată tura a II-a, pentru învăţământul seral. Sperăm ca problema să fie remediată mai repede”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Condiţiile meteo nefavorabile din ultimele zile au afectat reţeţele de termoficare în numeroase localităţi, în special cele diîn sudul ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici