Sute de credincioşi au luat lumină de la focul aprins în curtea Bisericii „Sfântul Mihail” din Cluj | GALERIE FOTO

Sute de credincioşi romano-catolici de etnie maghiară au luat lumină, sâmbătă noaptea, de la focul aprins în curtea Bisericii „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca. Oamenii au asistat la slujba de Înviere, după care au înconjurat lăcaşul de cult, conform tradiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

201 afișări
Imaginea articolului Sute de credincioşi au luat lumină de la focul aprins în curtea Bisericii „Sfântul Mihail” din Cluj | GALERIE FOTO

Sute de credincioşi au luat lumină de la focul aprins în curtea Bisericii Sfântul Mihail” din Cluj | GALERIE FOTO

Credincioşii romano-catolici s-au adunat, sâmbătă seara, la Biserica „Sfântul Mihail” din Cluj-Napoca în curtea căreia a fost aprins un foc de unde preoţii au luat lumină şi au intrat cu lumânările în lăcaşul de cult împărţind-o oamenilor.

„Domnul nostru Isus Hristos a înviat pentru noi, ceea ce ne deschide nouă împărăţia veşnică. Înaintea slujbei de Înviere a avut loc binecuvântarea focului, un simbol străvechi, după care a fost aprinsă lumânarea pascală cu care preotul intră în biserică pentru a o dărui credincioşilor”, a afirmat unul dintre preoţi.

După slujba de Înviere, care s-a terminat aproape de miezul nopţii, credincioşii prezenţi s-au împărtăşit şi au înconjurat biserica, conform tradiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici