Sute de credincioşi din Cluj se roagă la Moaştele Papei Ioan Paul al II-lea

Sute de credincioşi greco-catolici din Cluj-Napoca se roagă, marţi, la moaştele Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică. Moaştele au fost dăruite episcopului Eparhiei de Cluj-Gherla de cardinalul Stanislaw Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia.

357 afișări
Imaginea articolului Sute de credincioşi din Cluj se roagă la Moaştele Papei Ioan Paul al II-lea

Sute de credincioşi din Cluj se roagă la Moaştele Papei Ioan Paul al II-lea

Relicvariul, care conţine o pânză cu picături din sângele Papei Ioan-Paul al II-lea, a fost depus, marţi, în faţa altarului Catedralei Greco-Catolice „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, iar credincioşii pot venera moaştele pe durata întregii zile.

Reprezentanţii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla au declarat, marţi, că lăcaşul de cult va rămâne deschis atât cât timp vor fi credincioşi dornici să stea în reculegere.

„Relicva, însoţită şi de un atestat cu privire la prezenţa picăturilor din sângele Papei Ioan Paul al II-lea, a fost oferită episcopului Florentin Crihălmeanu, pentru Eparhia de Cluj-Gherla, în toamna anului 2016, de către cardinalul Stanisław Dziwisz, arhiepiscop emerit de Cracovia, care timp de aproape 40 de ani a fost secretarul Papei Ioan Paul al II-lea. Moaştele se scot în fiecare an în 22 octombrie cu ocazia pomenirii fostului Suveran Pontif în Biserica Catolică”, au spus reprezentanţii eparhiei.

Ioan Paul al II-lea a devenit papă în anul 1978 şi a murit în 22 octombrie 2005. Acesta a fost beatificat în 2011 şi sanctificat în anul 2014.

Taguri:
moaşte,
papa,
catedrală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici