Sute de elevi şi părinţii lor, veniţi în Capitală din alte judeţe pentru înscrierea la liceu

Aproape 900 de elevi, veniţi din alte judeţe, au fost înscrişi la un liceu din Capitală, joi, până la ora 12.00, la Şcoala "Sfinţii Voievozi" din Bucureşti, unde funcţionează un centru special de admitere pentru elevii din provincie fiind aglomeraţie încă de la primele ore ale dimineţii.

103 afișări
Imaginea articolului Sute de elevi şi părinţii lor, veniţi în Capitală din alte judeţe pentru înscrierea la liceu

Sute de elevi şi părinţii lor, veniţi în Capitală din alte judeţe pentru înscrierea la liceu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La ora 8.30 erau deja înscrişi 650 de elevi, iar până la 12.00, numărul acestora a ajuns la aproape 900. Au fost organizate 12 săli pentru înscriere, iar elevii sunt chemaţi să-şi completeze formularul în prezenţa părinţilor, fiind consiliaţi de un cadru didactic în ordinea în care au venit", a declarat pentru MEDIAFAX, Ştefan Pacearcă, vicepreşedintele Comisiei de admitere.

Potrivit acestuia, cei mai mulţi elevi provin din judeţele limitrofe Capitalei, respectiv din Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi. Sunt însă şi copii care au venit din Suceava, Vrancea, Buzău, dar şi din alte zone ale ţării.

"Sunt foarte mulţi elevi cu medii mari. Şi mă refer aici la medii peste 9. Este un elev din Vrancea cu media de admitere 9.99 sau unul din Buzău cu 9.59. De asemenea, sunt foarte bune rezultatele elevilor din Teleorman şi aceştia având la înscriere media de admitere peste 9", a arătat Ştefan Pacearcă.

Acesta a susţinut că, în acest an, înscrierea este mai uşoară întrucât nu mai există şcoli de artă şi meserii şi atunci opţiunile sunt mai uşor de realizat.

Din păcate, sunt situaţii în care elevi cu medii mici au număr mic de opţiuni, de aceea consilierii încearcă să-i convingă să completeze opţiuni pentru cât mai multe licee. Există un număr "confortabil" de candidaţi cu medii mici oscilând între 5 şi 6, a arătat Pacearcă.

"Poate pare un paradox dar elevii cu medii foarte mari pot completa un număr mic de opţiuni, în schimb cei care au medii mici trebuie să facă cât mai multe opţiuni pentru a avea şansa de a fi admişi într-o unitate de învăţământ din Capitală", a spus vicepreşedintele Comisiei de admitere.

Cei mai mulţi părinţi au explicat venirea în Capitală, pentru înscrierea copiilor lor la liceu, încă de la prima oră şi chiar în prima zi, "de frică de a nu rămâne fără un loc într-un liceu din Capitală".

"Am venit în prima zi, altfel riscăm să rămânem fără loc. Am aflat că înscrierile se încheie în 21 şi apoi nu ştii dacă ei lucrează sâmbăta şi duminica. Cel mai bine este să fim siguri că ne putem înscrie copilul. Dacă nu va mai fi timp astăzi, pentru că avem un număr destul de mare, revenim mâine", a declarat Ionela C, mama unui elev din Giurgiu.

Înscrierile pentru admiterea în liceu durează între 17 şi 24 iunie. Sâmbăta şi duminica, înscrierile se încheie mai devreme în jurul orelor 15.00, respectiv 14.00, iar în cursul săptămânii la ora 17.00, a mai spus vicepreşedintele Comisiei de admitere.

Pentru candidaţii proveniţi din alte judeţe, care doresc admiterea în unităţile de învăţământ liceal din Bucureşti, Comisia de admitere a Capitalei a organizat un centru special de înscriere, la Şcoala "Sf. Voievozi", din Sectorul 1.

La centrul special de înscriere, candidaţii trebuie să se prezinte cu mai multe documente, respectiv cu fişa de înscriere, înregistrată şi ştampilată, eliberată de unitatea şcolară absolvită de candidat, actul de identitate.

De asemenea, candidaţii trebuie să fie însoţiţi de un parinte sau de tutore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici