Sute de gospodării din 12 judeţe, afectate de inundaţii - VIDEO

Aproape 500 de gospodării din 12 judeţe au fost afectate de inundaţii în urma ploilor de sâmbătă şi duminică, echipajele de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă intervenind cu 76 de autospeciale şi 48 de motopompe.

26 afișări
Imaginea articolului Sute de gospodării din 12 judeţe, afectate de inundaţii - VIDEO

Sute de gospodării din 12 judeţe, afectate de inundaţii (Imagine din arhivă; George Noapteş/Mediafax Foto)

Conform unui bilanţ provizoriu, în urma ploilor de sâmbătă şi duminică au fost afectate de inundaţii 491 de gospodării, două spaţii comerciale, subsolurile a şase instituţii şi mai multe străzi şi bulevarde, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Cele mai afectate localităţi au fost comuna Valu lui Traian, din judeţul Constanţa, unde ISU Constanţa a intervenit pentru evacuarea apei din 388 de gospodării, şi comuna Racoviţa, din judeţul Sibiu, unde echipele de la ISU Sibiu şi voluntarii au evacuat apa din 50 de gospodării, precizează sursa citată.

În municipiul Bucureşti au fost organizate peste 60 de puncte de intervenţie pentru evacuarea apei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti intervine în continuare cu 10 ofiţeri, 193 subofiţeri, 32 de autospeciale şi 27 de motopompe.

Video Stirileprotv.ro

Unităţile subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în cele 12 judeţe cu 39 ofiţeri şi 434 subofiţeri, 76 autospeciale şi 48 motopompe pentru scoaterea apelor din gospodării şi instituţii publice.

Avertizarea cu cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă până duminică, la ora 21.00. Conform avertizării, ploile pot avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor putea ajunge, izolat, până al 50 de litri pe metru pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici