Sute de oameni BLOCAŢI pe Muntele Semenic din cauza viscolului şi a troienelor. Turiştii refuză să fie evacuaţi

Câteva sute de turişti au rămas blocaţi pe Muntele Semenic, din judeţul Caraş-Severin, din cauza viscolului şi a troienelor care au blocat drumul, turiştii refuzând să fie evacuaţi de către salvamontişti deoarece nu vor să-şi părăsească autoturismele.

527 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni BLOCAŢI pe Muntele Semenic din cauza viscolului şi a troienelor. Turiştii refuză să fie evacuaţi

Sute de oameni BLOCAŢI pe Muntele Semenic din cauza viscolului şi a troienelor. Turiştii refuză să fie evacuaţi (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că mai multe persoane se află pe Muntele Semenic, însă refuză să fie evacuate de către echipa Salvamont, drumul dintre Prislop şi Semenic fiind blocat pe o porţiune de patru kilometri din cauza viscolului şi zăpezii.

"Sunt câteva sute de persoane care au rămas pe munte din propria lor dorinţă. Noi putem să intervenim să îi evacuăm în orice moment, însă ei nu doresc să părăsească locaţia pentru a nu-şi abandona maşinile cu care au urcat pe munte. O porţiune de patru kilometri de drum între Prislop şi Semenic, o vale mai exact, este blocată de viscol în acest moment", a declarat Balaban.

Potrivit şefului Salvamont, în prezent se lucrează la deblocarea drumului, însă operaţiunea este îngreunată din cauza viscolului.

În judeţul Caraş-Severin a fost emisă o atenţionare meteorologică cod galben de vânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici