Sute de oameni la Buzău, chemaţi de primar să protesteze faţă de demiterea şefului Băncii de Gene

Sute de oameni s-au strâns în centrul oraşului Buzău, chemaţi fiind de primar să protesteze faţă de demiterea şefului Băncii Naţionale de Gene. Sunt, însă, şi oameni care consideră că protestul e politizat.

729 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni la Buzău, chemaţi de primar să protesteze faţă de demiterea şefului Băncii de Gene

Sursa: Facebook

Primarul din Buzău, Constantin Toma, i-a chemat, sâmbătă, pe localnicii să participe la un protest faţă de demiterea directorului Băncii Naţionale de Gene.

Duminică, sute de oameni sau răspuns invitaţiei şi s-au adunat în Piaţa Daciei din Buzău.

 

Mai multe persoane au pancarte cu mesaje de susţinere pentru Costel Vînătoru.

Alţii comentează pe Facebook: „Cinste vouă, buzoieni ! Să apărăm tot ce este românesc!”.

Sunt însă şi câteva persoane care consideră că protestul e politizat. „Doamne, cât de penibil eşti, Toma20%! Incredibil cum ai putut politiza demiterea domnului Vânătoru. Săracul om, nici nu ştie în ce este băgat de voi, manipulatorii cu state vechi”, a scris un utilizator Facebook.

Primarul din Buzău, Constantin Toma, a scris pe Facebook că Banca Naţională de Gene a României pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice, avându-l ca director pe cercetătorul Costel Vînătoru, şeful Laboratorului de genetică din cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, s-a înfiinţat în septembrie 2019.

„Această bancă de gene înfiinţată la iniţiativa cercetătorului Costel Vînătoru este o instituţie esenţială pentru viitorul alimentaţiei sănătoase a poporului român. Scopul ei este de a prezerva comoara genetică vegetală a României, adică legumele româneşti sănătoase şi cu gust, pentru că, azi, acestea se află într-un mare pericol, ocupând doar 5% din piaţă, restul fiind legume din import, mult mai slabe calitativ. Joi noapte, ca hoţii, Ministrul Agriculturii, domnul Adrian Oros a luat o decizie golănească: demiterea cercetătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii Naţionale de Gene şi înlocuirea acestuia cu un jurist fără nicio legătură cu cercetarea ştiinţifică”, scria Toma.

La rândul lor, reprezentanţii Jandarmeriei Buzău au precizat că „în intervalul 11.00-14.00, traficul auto şi pietonal va fi afectat pe traseul Piaţa Dacia-Bulevardul Nicolae Bălcescu-Instituţia Prefectului Judeţului Buzău-Parcul Crâng-Banca de Gene. Pentru desfăşurarea în condiţii de legalitate a adunării, jandarmii buzoieni, cu sprijinul IPJ Buzău, ISU Buzău şi Poliţiei Locale, vor asigura ordinea publică premergător şi pe timpul manifestării”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici