Sute de oameni s-au înghesuit la cantina socială a Primăriei Bistriţa pentru pachete cu alimente - FOTO

Sute de oameni s-au înghesuit, miercuri, în faţa cantinei sociale a Primăriei Bistriţa pentru a primi pachete cu alimente oferite de autorităţile locale persoanelor cu venituri mici, mulţi dintre ei fiind pensionari care s-au aşezat la cozi încă de la ora 6.00.

164 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni s-au înghesuit la cantina socială a Primăriei Bistriţa pentru pachete cu alimente - FOTO

Sute de oameni s-au înghesuit la cantina socială a Primăriei Bistriţa pentru pachete cu alimente (Imagine: Cristiana Sabau/Mediafax Foto)

Distribuirea pachetelor cu alimente a început după ora 10.00, întrucât, potrivit reprezentanţilor Primăriei Bistriţa, maşina care a făcut transportul a traversat cu greu municipiul Braşov şi nu a reuşit să sosească la Bistriţa decât miercuri dimineaţă.

"Maşina care ne-a adus alimentele a întârziat, şoferul ne-a spus că nu a putut traversa decât cu mare dificultate municipiul Braşov. Aşa că a ajuns abia în această dimineaţă (miercuri - n.r). Până am descărcat, până le-am aranjat a durat puţin, iar lumea şi-a pierdut răbdarea poate şi pentru că a văzut că s-au format cozi. Lucrurile vor merge repede. Noi, de regulă, programăm alfabetic oamenii, dar acum, fiind perioada dinainte de sărbători, le-am dat voie să vină când doresc şi au venit foarte mulţi deodată, la primele ore ale dimineţii", a declarat directorul Direcţiei Sociale din Primăria Bistriţa, Radu Dreptate.

Majoritatea celor care s-au aşezat la cozi erau bătrâni cu pensii mici, ei declarând că banii le ajung doar pentru plata facturilor şi a medicamentelor.

"Am 350 de lei pensie. Dacă nu plătesc curentul, gazul şi apa, vin şi mi le taie. Nu-mi mai rămân bani pentru mai nimic, aşa că mă bucur de orice ajutor pe care îl primesc. Am venit şi am stat la coadă ca să apuc să-mi iau pachetul înainte de Revelion", a declarat una dintre pensionarele aflate la coadă.

"Sunt nemulţumit că ne umilesc aici, stăm la cozi ca înainte de '90. Am muncit o viaţă şi nu-mi permit să-mi cumpăr nimic. Sunt obligat să mă umilesc aici", a declarat un alt bătrân.

Potrivit lui Radu Dreptate, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Bistriţa, din două în două luni, persoanele cu venituri mici primesc cinci kilograme de alimente - unul de făină, unul de zahăr, unul de orez, un litru de ulei şi un pui.

"Avem 2.200 de persoane care au solicitat acest drept. Începând de miercuri, distribuim aceste alimente. Îi rugăm pe cei care au depus cereri să se prezinte la sediul cantinei sociale în fiecare zi, de la 8.00 la 16.00, iar vineri până la ora 15.00, ca fiecare să aibă fiecare ceva pe masă de Revelion", a mai spus Radu Dreptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici