Sute de oameni s-au înghesuit la moaştele Sfântului Nicolae, în faţa unei biserici din Brăila

Sute de oameni participă, luni, la tradiţionalul pelerinaj de Sfântul Nicolae, ocrotitorul oraşului Brăila. Participanţii stau la coadă pentru a atinge şi a se ruga la moaştele depuse în faţa bisericii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

168 afișări
Imaginea articolului Sute de oameni s-au înghesuit la moaştele Sfântului Nicolae, în faţa unei biserici din Brăila

Sute de oameni s-au înghesuit la moaştele Sfântului Nicolae, în faţa unei biserici din Brăila

Cozile s-au format încă de dumincă, atunci când moaştele despre care se spune că sunt făcătoare de minuni au fost depuse în faţa bisericii. Sute de brăileni, dar şi pelerini din alte judeţe, stau ore întregi la coadă pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfântului Nicolae, patronul spiritual al oraşului de la Dunăre.

Oamenii au venit la procesiune cu flori, busuioc şi vâsc şi se roagă pentru pentru noroc în viaţă şi sănătate.

„Am venit aici pentru a mă ruga de sănătate, fericire, bucurii, împliniri, realizări. Am un vâsc în mână şi am înţeles că vâscul este aducător de noroc şi atunci m-am gândit să iau şi eu. Nu mă deranjează că stau la coadă, Dumnezeu este cu noi pentru că este frumos”, a explicat o credincioasă din Brăila.

Pentru oamenii din faţa bisericii, mai mulţi voluntari au pregătit preparate din peşte, prăjituri şi ceai cald.

De asemenea, parohia a amenajat două corturi pentru pelerinii care vin din alte judeţe.

„Cetatea Brăilei este în această perioadă în haine de sărbătoare, aşa după cum s-a stabilit tradiţia, de aproape 15 ani. Ne bucurăm pentru Sfântul Nicolae, aşteptăm pelerinii să se închine la moaştele Sfântului Nicoale şi ale sfântului Nectarie. Parohia este acum centrul spiritual al Brăilei, în jurul căreia s-au coagulat aproape toate celelate instituţii ale municipiului. Parohia s-a pregătit şi pentru pelerinii care vin din alte judeţe cu două corturi”, a spus parohul Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae, Leontin Popescu.

Moaştele Sfântului Nicolae vor rămâne în faţa lăcaşului de cult până miercuri inclusiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici