Sute de ortaci de la Livezeni îşi omagiază colegii morţi la Petrila

Câteva sute de ortaci de la mina Livezeni s-au adunat, marţi, în curtea unităţii miniere din Petroşani, să aducă un ultim omagiu colegilor de la mina Petrila care şi-au pierdut viaţa în subteran.

40 afișări
Imaginea articolului Sute de ortaci de la Livezeni îşi omagiază colegii morţi la Petrila

Sute de ortaci de la Livezeni îşi omagiază colegii morţi la Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Minerii, îmbrăcaţi în salopete de lucru, au ţinut un minut de reculegere şi au aprins lumânări la monumentul din curtea minei, simbol al mineritului din această unitate. La ora 11.00, sirena de la această unitate a sunat timp de un minut, în semn de omagiu pentru sacrificiul ortacilor de la Petrila.

Toate ceremoniile dedicate minerilor morţi în subteran au ca fundal sonor "Imnul minerilor".

Potrivit deciziilor administraţiilor locale din Petrila şi Petroşani, marţi, drapelurile sunt coborâte în bernă, iar posturile locale de televiziune nu transmit emisiuni de divertisment. În memoria minerilor morţi, la ora 11.00 în toate unităţile miniere a fost păstrat un minut de reculegere, iar sirenele din Petrila şi Petroşani au sunat timp de un minut.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, până în prezent fiind recuperate trupurile a opt dintre ei. De asemenea, în urma deflagraţiei alţi 14 mineri au fost răniţi, şase dintre ei fiind internaţi în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul de Arşi din Capitală.

Patru dintre minerii morţi la Petrila, scoşi sâmbătă seară din subteran, respectiv Doru Holingher, Adrian Măţan, Vasile Stoian şi Marcel Alexa, vor fi înmormântaţi, marţi, la Petrila şi Petroşani.

Cei patru mineri recuperaţi luni seară din subteran se află la capela din Petroşani (Attila Elekes) şi la cea Petrila (Dan Mateş, Nicolae Puian şi Daniel Frăţilă), ei urmând să fie înmormântaţi în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici