Sute de persoane au participat la funeraliile lui Ioan Gyuri Pascu / Preot: Dumnezeu a dorit să-şi facă, acolo sus, un alt Divertis - FOTO/VIDEO

Sute de persoane au participat, vineri, în oraşul Agnita, judeţul Sibiu, la funeraliile lui Ioan Gyuri Pascu, oamenii aplaudând minute în şir în momentul în care trupul neînsufleţit al artistului a fost scos din capela evanghelică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5269 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au participat la funeraliile lui Ioan Gyuri Pascu / Preot: Dumnezeu a dorit să-şi facă, acolo sus, un alt Divertis - FOTO/VIDEO

Sute de persoane participă la funeraliile lui Ioan Gyuri Pascu - FOTO/VIDEO

Sutele de persoane prezente în oraşul Agnita, judeţul Sibiu, au aplaudat minute în şir când trupul neînsufleţit al artistului a fost scos din capela evanghelică.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de patru preoţi, în cimitirul evanghelic din Agnita.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloş şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, au trimis coroane de flori. De asemenea, o coroană imensă de trandafiri a fost aşezată lângă sicriu şi de către colegii lui Ioan Gyuri Pascu de la Divertis.

La funeralii au participat, între alţii, Elena Cârstea şi solistul de muzică populară Marcel Părău.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician şi actor, membru al grupului de umor Divertis. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum "O vară de neuitat" – în regia lui Lucian Pintilie şi în "Occident"– regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum "Take, Ianke şi Cadîr", asigurând şi coloana sonoră pentru unele din ele.

 

 

 

Ioan Gyuri Pascu a fost înmormântat, vineri, în Cimitirul Evanghelic din Agnita, judeţul Sibiu, alături de mama şi sora sa, unul dintre preoţii care au oficiat slujba spunând că plecarea lui Gyuri poate fi explicată prin faptul că „Dumnezeu a dorit să-şi facă, acolo sus, un alt grup Divertis“.

Aproape o mie de persoane au participat la slujba de înmormântare a artistului Ioan Gyuri Pascu, în Cimitirul Evanghelic din oraşul natal, Agnita, slujba fiind oficiată de patru preoţi ortodocşi, pentru că, deşi mama sa era evanghelică, Gyuri era botezat ortodox.

Patru preoţi au oficiat slujba de înmormântare, iar Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a transmis şi el un mesaj, care a fost citit de unul dintre preoţi, în vreme ce un alt ierarh a spus că îşi explică moartea lui Gyuri prin faptul că „Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo sus, în Ceruri, o trupă de teatru de elită, un alt Odeon, un alt Teatru Naţional, un alt grup Divertis”.

Dragii mei, mă tot întreb de ce Dumnezeu şi-a adunat la Sine, în ultimul timp, mari actori. Mai ieri a plecat spre ceruri un alt mare Şi îndrăgit actor, Papaiani. Mari poeţi, mari talente şi chiar umorişti, ca în cazul de faţă, şi încă unul tânăr, cu multă putere de muncă şi creaţie. Pentru mine asta este singura explicaţie: că Dumnezeu a dorit să-şi facă acolo sus, în Ceruri, o trupă de teatru de elită, un alt Odeon, un alt Teatru Naţional, un alt grup Divertis. Azi se întâlneşte cu Dumnezeu şi îl va invita să ia loc pe scena veşniciei”, a spus preotul Ioan Jurca, din Agnita, judeţul Sibiu.

La slujba de înmormântare a lui Ioan Gyuri Pascu au participat colegii artistului din Grupul Divertis, dar şi prietena sa din copilărie, Elena Cârstea.

Dacă niciunul dintre membrii Divertist nu au vrut să facă declaraţii, spunând că preferă să îşi păstreze durerea pierderii prietenului lor în suflet, Elena Cârstea a spus că de artişti ar trebui să se aibă grijă, în timpul vieţii, şi nu atunci când nu mai sunt.

„Dumnezeu să-l odihnească! Suntem trişti cu toţii! Din păcate, scena românească a mai pierdut un om bun. Nu ştiu ce ar trebui să se întâmple ca să aveţi grijă de artişti nu când am murit, ci cât trăim. Nu ne ajută nici statui, nici diplome. Am tot auzit că Gyuri s-a retras din viaţa artistică. Gyuri nu s-a retras din viaţa artistică! A fost retras. În momentul în care nu te mai cheamă la spectacole, nu mai ai un contract, te retrag ei automat”, a declarat Elena Cârstea, după slujba de înmormântare a lui Ioan Gyuri Pascu, cu care a copilărit în Agnita.

Întrebată despre ancheta medicală care se desfăşoară la Ambulanţa Bucureşti, în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu, Elena Cârstea a spus că nu mai ajută pe nimeni.

„Eu nu sunt medic. Singura mea opinie pe care mi-am format-o e că ar fi trebuit să fie o făcută electrocardiogramă. Nu ştiu motivele pentru care nu s-a făcut, nu ştiu cum, din ce cauză şi cine. E uşor să arunci cu piatra, dar trebuie văzut ce a fost. Nu ajută pe nimeni să facem anchetă, acum. Acum pe cine mai ajută, cinstit vorbind? Gyuri tot a murit”, a mai spus Elena Cârstea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici