Sute de persoane au participat la funeraliile militarului ucis în Afganistan

Sublocotenentul post-mortem Florin Bădiceanu, ucis în Afganistan, a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, în localitatea argeşeană Budeasa, la funeralii luând parte sute de persoane.

141 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au participat la funeraliile militarului ucis în Afganistan

Sute de persoane au participat la funeraliile militarului ucis în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

Militarul a fost înmormântat în satul său natal, Valea Mărului, din comuna Budeasa, iar la funeralii au participat reprezentanţi ai Ministerului Apărării, colegi ai tânărului, de la Batalionul 33 Vânători de Munte "Posada" din Curtea de Argeş, prieteni şi localnici.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor format din 12 preoţi, iar în timpul ceremoniei au fost trase trei salve de armă de către o gardă de militari.

Soţia militarului, care este însărcinată în luna a opta, şi o verişoară a acestuia nu au putut rezista până la finalul funeraliilor şi au fost duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, iar medicii spun că starea lor a fost stabilizată.

Sergentul major Florin Bădiceanu a murit marţi, iar fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit, în urma unui incident în Afganistan, în timp ce militarii executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe Autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 05.00 (ora României), la aproximativ trei kilometri nord-est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Florin Bădiceanu a fost adus în ţară, joi după-amiază, cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care a aterizat pe aeroportul din Craiova, la ceremonie fiind prezent şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, care a declarat că statul român "va avea grijă" de familia tânărului, precizând că este o promisiune pe care o face în numele instituţiei pe care o conduce.

Militarul a fost înaintat la gradul de sublocotenent (post-mortem), prin ordin al ministrului Apărării. De asemenea, prin decret al preşedintelui Traian Băsescu, militarului i-a fost conferit, post-mortem, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari.

Sergentul major Florin Bădiceanu a absolvit şcoala de subofiţeri în anul 2005 şi era la a doua misiune în Afganistan.

Avea 31 de ani, era căsătorit şi era tatăl unui copil în vârstă de doi ani, iar soţia sa este gravidă în luna a opta.

Militarul a fost declarat cetăţean de onoare post-mortem al localităţii natale, comuna Budeasa, din judeţul Argeş, într-o şedinţă a Consiliului Local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici