Video Sute de persoane au participat la slujba de pomenire a Patriarhului Teoctist

Câteva sute de persoane - clerici şi credincioşi - au participat, marţi, la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, la slujba de pomenire oficiată la 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Patriarhului Teoctist, moment în care pe mormânt a fost pusă piatra funerară.

1 afișare

La slujba de pomenirea a patriarhului Teoctist, oficiată de IPS Daniel, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi Locţiitor de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, care a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii, au participat ierarhii ortodocşi veniţi la reşedinţa patriarhală cu prilejul alegerilor, rude ale patriarhului şi simpli credincioşi.

"În mod deosebit Părintele nostru Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ne-a lăsat moştenire spirituală grija permanentă pentru unitatea de credinţă şi comuniunea bisericească la toate nivelurile: sinodal, eparhial, parohial, monahal, dar şi la nivelul pan-ortodox, în relaţiile frăţeşti cu Bisericile Ortodoxe surori", a spus IPS Daniel, în cuvântarea ţinută cu acestă ocazie.

Cu acest prilej, pe mormântul patriarhului, aflat în Catedrala Patriarhală, a fost pusă o piatră funerară, din marmură albă, cu inscripţia "Aici odihneşte întru aşteptarea Învierii Părintele nostru Teoctist, al V-lea Patriarh al României (1986 - 2007), vrednic arhipăstor la cumpănă de milenii, născut la 7 februarie 1915 şi trecut la Domnul în 30 iulie 2007".

Sfântul Sinod se întruneşte, miercuri, la 41 de zile de la vacantarea scaunului Patriarhal, pentru desemnarea a doi sau trei candidaţi la scaunul patriarhal, şedinţa extraordinară fiind convocată de Locţiitorul de Patriarh.

Patriarhul Teoctist a murit în 30 iulie, în urma unui stop cardiac suferit ca urmare a complicaţiilor apărute după operaţia de prostată la care a fost supus. Avea 92 de ani şi în ultimii 20 de ani a condus Biserica Ortodoxă Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici