Sute de persoane şi zeci de maşini, date în urmărire, depistate în ultima săptămână datorită Biroului SIRENE

Peste 600 de persoane şi 36 de maşini care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii din state membre Schengen, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE.

164 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane şi zeci de maşini, date în urmărire, depistate în ultima săptămână datorită Biroului SIRENE

Peste 600 de persoane şi 36 de maşini, depistate în ultima săptămână prin Biroul SIRENE

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română, autorităţile din România au localizat, în perioada 11 - 18 octombrie, pe teritoriul ţării, ca urmare a consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Birourilor SIRENE, 364 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Astfel, poliţiştii români au pus în aplicare 10 mandate europene de arestare, au depistat 48 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen.

De asemenea, au depistat 111 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Potrivit sursei citate, de pe teritoriul României, a fost ridicat un document şi au fost găsite 26 de maşini căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 247 de persoane, căutate de autorităţile române, au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 20 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 21 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 21 semnalate dispărute de autorităţile române.

Sursa citată mai arată că partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 10 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 10 de documente semnalate de România.

Taguri:
dispariţie,
sirene,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici