Sute de români îşi trimit copiii la licee private în Marea Britanie, Franţa sau Elveţia, plătind anual între 15.000 şi 30.000 de euro

Cel puţin 200 de absolvenţi de clasa a VIII-a pleacă în fiecare an să studieze în liceele private de elită din Marea Britanie, Elveţia, Franţa sau Germania, pentru care părinţii plătesc taxe anuale începând de la 15.000 de euro şi care pot ajunge, cum este cazul unor licee elveţiene, până la 80.000 de euro.

100 afișări
Imaginea articolului Sute de români îşi trimit copiii la licee private în Marea Britanie, Franţa sau Elveţia, plătind anual între 15.000 şi 30.000 de euro

Sute de români îşi trimit copiii la licee private în Marea Britanie, Franţa sau Elveţia, plătind anual între 15.000 şi 30.000 de euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Căutăm un liceu privat în Europa, care să aibă acreditările necesare astfel încât copilul să poată studia apoi la o facultate în SUA, pentru că sistemul lor de învăţământ este mult mai «open-minded». Dorinţa noastră de a-l trimite la studii în străinătate este foarte mare, rămâne să vedem ofertele şcolilor.

Nu ştim încă care ar fi bugetul necesar, însă plătim deja o taxă anuală de 10.000 de euro la o şcoală privată din Bucureşti", a spus Cornelia Weselowski, mama unui elev de 11 ani care învaţă de şase ani la Şcoala Europeană.

Citeşte mai multe despre copiii care studiază la licee private din străinătate pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici