Sute de sindicalişti SANITAS, protest în faţa Parlamentului

Câteva sute de sindicalişti de la SANITAS au protestat miercuri în faţa Parlamentului, cerând măriri salariale de 25%, eliminarea inechităţilor salariale şi reducerea timpului petrecut de gardă în spitale.

324 afișări
Imaginea articolului Sute de sindicalişti SANITAS, protest în faţa Parlamentului

Sute de sindicalişti SANITAS, protest în faţa Parlamentului

„Problemele cele mai importante, şi pentru care aşteptăm rezolvarea lor în perioada imediat următoare, sunt inechităţile şi discriminările salariale din sistemul de sănătate, rezolvarea problemei gărzilor medicale care nu sunt plătite astăzi. Medicii au cel mai mare program dintre toţi angajaţii din sistemul bugetar. De asemenea, mai avem o revendicare la care nu renunţăm - creştere salarială de 25%, în 2016, pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar. Acestea sunt cele mai importante revendicări pentru noi. Bineînţeles că aşteptăm şi o nouă lege a salarizării pentru toţi bugetarii, aşteptăm un nou normativ de personal, aşteptăm deblocarea posturilor pentru specialiştii din sănătate, pentru toate categoriile, pentru că avem un deficit foarte mare”, a declarat Iulian Pope, vicepreşedinte SANITAS.

Vicepreşedintele SANITAS a mai amintit că, în săptămâna 9-13 mai, sindicaliştii vor picheta trei ministere: Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii. Iulian Pope a explicat, pentru MEDIAFAX, că programul protestelor va continua până când guvernanţii vor răspunde acestor cerinţe, iar dacă nu se ajunge la un consens, în vară ar putea fi declanşată o grevă generală în sistemul de sănătate.

„Dacă nu vor fi rezolvate toate aceste probleme, federaţia SANITAS are un calendar de proteste şi bineînţeles că mergem până la grevă generală. Federaţia SANITAS are capacitatea să organizeze o grevă generală în sistemul sanitar. Astăzi s-au pichetat toate prefecturile din ţară. Colegii noştri au depus materiale cu revendicările în speranţa că vor transmite Guvernului cerinţele noastre. De asemenea, vom picheta trei ministere, în săptămâna 9-13 mai. Este vorba de Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii. Mai avem în program pentru luna mai, un marş de protest la care vor participa probabil câteva zeci de mii de oameni, în Bucureşti. După asta, putem vorbi de organizarea unei greve generale”, a mai spus Pope.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici