Video Sute de telefoane şi accesorii, confiscate de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni au descoperit telefone mobile şi accesorii, în valoare de 100.000 de euro, în locuinţele a doi bucureşteni care le vindeau ilegal prin intermediul internetului, a anunţat, joi, Poliţia Capitalei.

239 afișări

Potrivit sursei citate, ancheta în acest caz a început în urmă cu trei luni, după ce poliţiştii au obţinut informaţii legate de vânzarea de aparatură electronică, în special telefoane mobile, prin intermediul anunţurilor postate pe diverse site-uri, fără a fi declarate veniturile realizate prin acest mod organelor fiscale.

Anchetatorii au verificat posesorii posturilor telefonice folosite pentru primirea comenzilor şi au constatat că acestea aparţin unor utilizatori ai serviciilor cu cartelă preplătită, despre care nu existau date de identificare în bazele de date ale operatorilor de telefonie mobilă. Totodată, s-a stabilit faptul că un număr semnificativ de persoane au accesat site-urile de promovare şi au efectuat comenzi către posturile telefonice respective.

În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să identifice locaţiile unde sunt depozitate produsele comercializate, la două adrese din Bucuresti, una în sectorul 3 şi alta în 6.

Anchetatorii au descins, miercuri după-amiază, la cele două adrese, unde au fost găsiţi bucureştenii Nicuşor N., de 24 de ani, şi Alexandru D., de 25 de ani. La locuinţa lui Nicuşor N., situată în sectorul 3 al oraşului, au fost găsite cinci sisteme de navigaţie, 378 de telefoane mobile de diferite mărci, diverse înscrisuri conţinând însemnări şi evidentţ ale vânzărilor efectuate, accesorii pentru telefoane mobile (încărcatoare, căşti audio, huse telefoane), precum şi 570 de euro şi 4.042 de lei proveniţi din vânzarea de telefoane mobile.

La adresa din sectorul 6, unde locuieşte Alexandru D., au fost găsite 138 de telefoane mobile de diferite mărci şi înscrisuri conţinând evidenţe ale vânzărilor de telefoane mobile.

Cei doi bucureşteni nu deţineau documente de provenienţă pentru telefoanele mobile şi celelalte bunuri, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro, poliţiştii constatând că telefoanele mobile erau contrafăcute, având aplicate siglele unor operatori de telefonie mobilă.

Nicuşor S. şi Alexandru D. sunt cercetaţi în stare de libertate pentru evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse contrafăcute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici