Sutele de oameni adunaţi în Piaţa Universităţii strigă de la "Jos taxa auto" la "Jos Băsescu"

Sutele de oameni adunaţi, duminică seară, în Piaţa Universităţii, strigă de la "Jos taxa auto" la "Jos Băsescu", cei care aruncă în jandarmi cu bucăţi de bordură fiind tineri din galeriile sportive, care după agresiuni se retrag în pasajul de la metrou.

1161 afișări
Imaginea articolului Sutele de oameni adunaţi în Piaţa Universităţii strigă de la "Jos taxa auto" la "Jos Băsescu"

Sutele de oameni adunaţi în Piaţa Universităţii strigă de la "Jos taxa auto" la "Jos Băsescu" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Majoritatea celor agresivi sunt persoane tinere, jandarmii încearcă să evite folosirea forţei, deşi instigatorii par a urmări tocmai confruntări directe, ei recurgând şi la sticle incendiare.

Bucăţi din pavaj zboară deasupra capetelor tuturor protestatarilor, deşi ţintetele ar fi jandarmii şi poliţiştii de la serviciile de intervenţie.

Grupuri aparent răzleţe atacă simultan, apoi fug în pasajul de la metrou, unde îşi stabilesc replierile în zona ocupată de forţele de ordine.

În acest timp, manifestanţi paşnici stau grupaţi şi privesc consternaţi la derularea evenimentlor, iar unii dintre ei fac apel la calm, dar situaţia pare scăpată de sub control.

Faptele agresorilor se încadrează la acte de huliganism, însă o intervenţie în forţă a jandarmilor nu ar face decât să amplifice conflictul iscat în Piaţa Universităţii, unde iniţial s-au adunat manifestanţi nemulţumiţi de politicile guvernamentale. Ulterior, piaţa a fost ocupată încet, încet de tineri, majoritatea dintre ei părând cu experienţă în manipularea sticlelor incendiare şi violenţe de stradă. Şi sâmbătă seară, filmul evenimentelor a fost similar, protestele începând şi derulându-se paşnic până la lăsarea serii, iar ulterior, grupuri de tineri recurgând la violenţe.

Bilanţul celor trei zile de protest relevă victime colaterale şi parcă neputinţa celor care administrează Capitala de a pune capăt violenţelor pe care chiar participanţii la mitinguri le resping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici