Tabagismul pasiv creşte riscul de alergii la bebeluşi

Expunerea la fumul de ţigară în primele luni de viaţă creşte riscul de dezvoltare a unei alergii în copilărie, potrivit unui studiu suedez publicat în ediţia online a revistei medicale Thorax.

1 afișare
Imaginea articolului Tabagismul pasiv creşte riscul de alergii la bebeluşi

Tabagismul pasiv creşte riscul de alergii la bebeluşi

Profesorul Eva Lannero, de la Institutul Karolinska, Stockholm, şi colegii săi spun că expunerea la fumul de ţigară creşte riscul de maladii respiratorii la copii.

Pentru acest studiu asupra sensibilizării alergice, cercetătorii au analizat răspunsurile a peste 4.000 de familii, care au avut de completat o serie de chestionare asupra factorilor de mediu la care au fost expuşi copiii lor înainte şi după naştere şi asupra simptomele alergiilor observate la diferite vârste (2 luni, un an, doi ani, patru ani). Factorii de mediu au inclus fumatul, animalele domestice şi produsele alimentare.

De asemenea, cercetătorii au realizat, pe 2.600 de copii, cu vârsta de patru ani, o testare cu anticorpi IgE. Un nivel ridicat al acestora indică o sensibilizare alergică.

Studiul cercetătorilor suedezi indică faptul că expunerea în primele luni de viaţă la fumul de ţigară "poate fi asociată cu un risc crescut de sensibilizare alergică". Bebeluşii expuşi la fumul de ţigară prezintă un risc crescut de sensibilizare "la alergenii inhalaţi din mediul interior şi la cei alimentari", precizează specialiştii.

Cercetătorii nu au stabilit, în schimb, dacă fumatul pe timpul sarcinii creşte riscul ca bebeluşul să fie sensibil la alergeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici