Tabăra de refugiaţi de la Siret cu 201 locuri, ridicată în două ore. La amenajarea acesteia lucrează 140 de pompieri

  • • Tabăra mobilă are 30 de corturi pentru cazare şi trei corturi unde se va mânca.
  • • Deocamdată nu sunt solicitări din partea refugiaţilor ucraineni.
  • • La amenajarea taberei lucrează 140 de pompieri din judeţele Suceava, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud.
923 afișări
Imaginea articolului Tabăra de refugiaţi de la Siret cu 201 locuri, ridicată în două ore. La amenajarea acesteia lucrează 140 de pompieri

Tabăra de refugiaţi de la Siret cu 201 locuri, ridicată în două ore. La amenajarea acesteia lucrează 140 de pompieri

Prima tabără de refugiaţi din judeţul Suceava a fost ridicată în apropierea Vămii Siret, pe jumătate din terenul de fotbal al localităţii. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava, căpitanul Alin Găleată, susţine că este vorba despre o tabără mobilă, care ”conţine 30 de corturi de cazare a câte 25 de metri pătraţi fiecare plus alte trei corturi pentru servirea masei, de aproximativ 100 de metri pătraţi fiecare. În momentul de faţă am instalat o singură astfel de tabără, care poate adăposti 201 persoane”.

Domnul Găleată spune că tabăra, care în această după-amiază se află în curs de amenajare, are toate utilităţile, pentru că ”atunci când noi am identificat locul pentru instalarea taberei am luat în considerare absolut totul legat de infrastructura rutieră, de utilităţi, astfel încât această locaţie oferă toate condiţiile”.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU, deocamdată nu sunt solicitări pentru tabără din partea refugiaţilor ucraineni, dar crede că acestea vor începe să apară: ”Deocamdată nu sunt solicitări pentru tabără, dar dacă ne gândim că primii refugiaţi au avut unde să se ducă, bănuim că pe urmă o să primim persoane pentru care nu o să avem cum să le găsim loc de cazare atât de repede şi atunci, pentru o perioadă, deci temporar, vor sta în această zonă dacă va fi cazul. Noi oricum am ridicat-o”.

Alin Găleată spune că tabăra a fost ridicată într-un timp record, în mai puţin de două ore, iar la amenajarea acesteia lucrează 140 de pompieri din judeţele Suceava, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud. Oraşul Siret nu are echipă de fotbal de seniori, însă pe stadionul din localitatea evoluează o echipă de juniori care participă la campionatul organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici