Tabără: Susţinerea agriculturii este mai importantă decât creşterea pensiilor şi salariilor

Ministul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat luni într-o conferinţă că susţinerea agriculturii este mai importantă decât creşterea pensiilor şi salariilor, pentru că aceasta poate influenţa capacitatea de cumpărare a populaţiei.

433 afișări
Imaginea articolului Tabără: Susţinerea agriculturii este mai importantă decât creşterea pensiilor şi salariilor

Tabără: Susţinerea agriculturii este mai importantă decât creşterea pensiilor şi salariilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Părerea mea ca ministru este că susţinerea agriculturii este mai importantă decât mărirea salariilor şi pensiilor. Nu masa monetară din buzunar îţi dă puterea, nu câţi lei ai, ci cât poţi cumpăra cu un leu, iar agricultura poate acţiona foarte mult în privinţa capacităţii de cumpărare", a spus Tabără.

Potrivit acestuia, în ultimul trimestru din acest an şi în primul trimestru din anul următor, sectorul agricol îşi va menţine creşterea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că valoarea producţiei agricole a crescut cu 25% în trimestrul al treilea.

Proiectul de buget pregătit de Guvern prevede îngheţarea pensiilor pe întreaga perioadă a anului viitor, fără indicii de majorare a acestora şi a salariilor în al doilea semestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici