Tabără vrea să ceară UE crearea unui program de stimulare a arendării

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, vineri, la Timişoara, la seminarul Mediafax talks about Romanian Agriculture, că va cere Uniunii Europene (UE) crearea unui program de stimulare a arendării.

24 afișări
Imaginea articolului Tabără vrea să ceară UE crearea unui program de stimulare a arendării

Tabără vrea să ceară UE crearea unui program de stimulare a arendării

"Vreau să cerem UE o stimulare a arendării, prin care să se acorde o primă, care să fie legată de perioada de arendare a terenului", a spus Tabără la Mediafax talks about Romanian Agriculture.

El a adăugat că în acest fel ar putea intra în producţie terenurile deţinute de proprietari care nu sunt preocupaţi de agricultură.

Ministrul de resort a vorbit despre cele trei milioane de hectare de terenuri agricole nelucrate din România, care ar putea fi exploatate şi din prisma energiei regenerabile.

"Şi pe terenurile lucrate se realizează 35-40% din potenţial, foarte puţin pentru o ţară care ar trebui să producă nu doar pentru ea, ci şi pentru export", a afirmat Tabără.

El crede că România nu trebuie să renunţe la cultivarea de cereale, pentru că acestea reprezintă o investiţie în viitor.

"În SUA, 30% din producţia de porumb se duce către energia regenerabilă", a explicat ministrul Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici