Tablou matinal în Sectorul 3: Pauză de trei ore la metrou; bine că e perioadă de concedii!

Defecţiunea de la metrou de luni a perturbat planurile matinale ale bucureştenilor din sectorul 3, care au ales RATB sau mersul pe jos, lucru care nu a deranjat aşa tare ca în alte situaţii în care metroul nu a circulat, probabil din cauză că, fiind perioadă de concedii, traficul a fost chiar lejer.

20 afișări
Imaginea articolului Tablou matinal în Sectorul 3: Pauză de trei ore la metrou; bine că e perioadă de concedii!

Tablou matinal în Sectorul 3: Pauză de trei ore la metrou; bine că e perioadă de concedii! (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Tabloul se prezenta astfel, în mod repetitiv: oamenii se îndreptau agale spre staţia de metrou. Acolo, surpriză: un agent de pază anunţa calm că metroul nu circulă între staţiile Nicolae Grigorescu şi Timpuri Noi. Fără alte explicaţii.

Brusc, începe mobilizarea, încep întrebările.

Oamenii încep să se scotocească prin buzunare după ceva mărunţiş, căutând din ochi cea mai apropiată casă de bilete RATB.

Acolo, altă surpriză, zeci de persoane aflaseră înainte că nu merge metroul şi că singura alternativă pentru a ajunge la serviciu sau în alte puncte de destinaţie sunt mijloacele de transport în comun.

Resemnaţi, în timp ce îşi privesc ceasurile, oamenii aşteaptă să cumpere un bilet, întrebându-se unii pe alţii care ar fi calea cea mai scurtă pentru a ajunge la destinaţie.

"Bre, nene, bine că te-am întâlnit! Chiar nu ştiam pe cine să sun să spun că întârzii la serviciu", îi spune un tânăr unui coleg de muncă mai vârstnic. "E, stai liniştit, măi tinere, că oricum ne dă afară până în toamnă. Nu ai auzit că firma este în dificultate? De parcă noi nu am fi în dificultate", îi răspunde celălalt liniştit.

Alţi doi tineri stau şi numără persoanele aflate la coada la bilete, încercând să aleagă cum să-şi cheltuiască banii mai util. "Ce zici, mergem câteva staţii pe jos? Că, dacă luăm şi bilete, ar trebui să tăiem din porţia de covrigi de azi", întreabă unul. "Păi... hai pe jos", vine răspunsul.

Restul, aleg autobuzele care opresc în staţie. Din fericire, sunt şi locuri şi nu sunt nici nervii specifici dimineţilor în care, nevoiţi fiind să aleagă transportul RATB, obişnuiţii călători ai metroului se înghesuiau pe treptele tramvaielor sau a autobuzelor pentru a ajunge mai repede la serviciu.

S-a circulat chiar bine, în Bucureşti, cel puţin pe ruta aferentă staţiilor de metrou Titan - Universitate.

"Bine că este vacanţă şi mai sunt ăştia prin concediu, că altfel, era omor azi!", este concluzia unui bucureştean.

Circulaţia metrourilor între staţiile Timpuri Noi şi Nicolae Grigorescu a fost întreruptă, luni dimineaţă, între 6.30 şi 9.30 din cauza unei defecţiuni tehnice la staţia Mihai Bravu. În acest caz se fac cercetări pentru a se stabili motivul producerii incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici